You are currently viewing E-sports on iso osa vedonlyöntiä

E-sports on iso osa vedonlyöntiä

Lukuaika:6 minuuttia

Elektroninen urheilu tarkoittaa videopelien pelaamista kilpailullisesti. Pelit ovat usein joko taistelupelejä tai suosittuihin urheilulajeihin perustuvia pelejä, kuten jalkapalloa. Esportsista on nopeasti tullut monen miljardin dollarin bisnes, jota tähdittävät suuret turnaukset, rahakkaat palkintopotit ja ammattilaispelaajat.

Kilpapelaamisen yleistyessä siitä on tullut trendi, joka saa liikkeelle valtavat määrät katsojia. Tänä päivänä e-urheilua fanittavat sadat miljoonat ihmiset, jotka seuraavat uskollisesti ammattilaispelaajien edesottamuksia eri turnauksissa. On varsin luonnollista, että suosio on johtanut muihinkin uusiin keksintöihin: myös esports-vedonlyönti kuuluu yhä useamman elektronisen urheilun ystävän harrastuksiin.

Vedonlyönti esports-peleistä on yleistynyt vauhdilla. Vaikka voisi kuvitella, että kyseessä on vain nuoremman sukupolven harrastus, ovat suuret massat yleisemminkin löytäneet lajin kohteiden pariin. Kyse ei todellakaan ole vain ohimenevästä buumista, vaan e-urheilu on tullut vedonlyöntisivustoille jäädäkseen.

Monilla nettikasinoilla ja muilla vedonlyöntisivustoilla on paljon esports-kohteita, ja lajin parissa järjestetään suuria globaaleja livetapahtumia. Mukaan pääsee helposti, sillä useilla sivustoilla onnistuu myös vedonlyönti ilman rekisteröintiä.

Näistä e-sports peleistä lyödään vetoa

Kilpailullisen e-urheilun nousun ja miljoonien katsojien myötä sponsorit ja mainostajat ovat huomanneet alan. Suuret yritykset investoivat nyt ammattijoukkueisiin ja tarjoavat pelaajille tukitarjouksia. Tämän ansiosta e-urheilun ammattilaispelaajat ovat voineet muuttaa harrastuksen hyvin palkatuksi uraksi. Sponsoreiden avulla turnausten palkintopotit ovat kasvaneet merkittävästi, ja e-urheilutapahtumat kuuluvat tätä nykyä maailman suurimpien urheiluturnausten joukkoon.

Mitä pelejä turnauksissa sitten pelataan? Counter Strike, Call of Duty, DOTA, LOL ja Valorant – nämä ovat eräitä maailman pelatuimmista e-urheilupeleistä tällä hetkellä, ja tuttuja ainakin nimeltä monille e-urheiluun vasta tutustuvillekin. Kaikki nämä pelit tarjoavat pelaajille intensiivistä yksi vastaan -kilpailua sekä joukkuestrategioiden hiomista. Vedonlyöjät taas saavat nauttia mielenkiintoisista tapahtumista ja mehukkaista kertoimista, ja vedonlyönti ilman rekisteröitymistä mahdollistaa pelaamisen milloin tahansa.

Counter Strike

Jännittävä Counter Strike on ehdottomasti yksi suosituimmista esports-peleistä. Se on Valve Corporationin julkaisema taktinen ensimmäisen persoonan räiskintäpeli, joka tuli markkinoille vuonna 1999. Ensimmäinen peliturnauskin järjestettiin vain vuotta myöhemmin.

Pelaajat kilpailevat Counter Strike -pelin eri versioissa joukkueittain ja yrittäen onnistua tietyissä tehtävissä ja päämäärissä, kuten panttivangin pelastamisessa. Jokainen joukkue yrittää oveluudellaan ohittaa toisen joukkueen ja voittaa kierroksen. Etenkin Counter Strike: Global Offensive eli CS:GO-turnauksista on tullut yksi e-urheilun katsotuimmista tapahtumista, ja miljoonat pelin ystävät virittäytyvät säännöllisesti seuraamaan parhaiden joukkueiden kamppailua kunniasta.

Call of Duty

Ikoninen Call of Duty (CoD) on toinen suosittu peli e-urheilussa. Activisionin julkaisema CoD on ensimmäisen persoonan räiskintäpelisarja, jonka ensimmäinen julkaisu tuli markkinoille vuonna 2003. Tämän jälkeen uusia julkaisuja on tullut tasaista tahtia vuosittain.

CoD-peleissä seikkaillaan toisen ja kolmannen maailmansodan, kylmän sodan sekä terrorisminvastaisen sodan taistelukentillä. Kyseessä on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä videopelisarjoista, ja pelin suosio on vain kasvanut iän ja julkaisujen karttuessa. CoD-turnaukset ovat supersuosittuja esports-tapahtumia, ja miljoonat penkkiurheilijat seuraavat ja lyövät vetoa parhaiden joukkueiden edesottamuksista.

Defense on the Ancients

Valve Corporationin julkaisema Defense of the Ancients eli DOTA on monen pelaajan online-taisteluareena eli MOBA-peli. Pelin ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2003.

DOTA-pelissä mitellään joukkue joukkuetta vastaan. Pelissä käytetään erilaisia hahmoja ja tavoitteena on vastustajan tukikohdan hävittäminen. Kyseessä on miljoonien esports-fanien rakastama peli ja kruunaamaton MOBA-pelien kuningas.

League of Legends ja Valorant

LOL tai aukikirjoitettuna League of Legends on Riot Gamesin kehittämä ja vuonna 2009 julkaisema MOBA-peli. Myös tällä pelillä on miljoonittain ystäviä ympäri maailman.

Toinen Riot Gamesin suursuosion saavuttaneista e-urheilupeleistä on Valorant. Kyseessä on vuonna 2020 julkaistu taktinen ammuntapeli. Se on yksi uusimmista peleistä esports-kentällä, mutta yhtä kaikki se on nopeasti saavuttanut suosiota nopeatempoisen kulkunsa ja tiukan joukkueiden välisen kilpailun ansiosta.

Pelaajilta vaaditaan huippu-urheilijan ominaisuuksia

Menestyäkseen esports-peleissä pelaajilla on oltava tiettyjä taitoja. Pelaajilla tulee olla nopeat refleksit, hyvät päätöksentekotaidot sekä kyky ajatella ja reagoida nopeasti missä tahansa tilanteessa. Jokainen peli vaatii erilaisia strategioita, ja pelaajien on kyettävä sopeutumaan erilaisiin pelityyleihin. Lisäksi pelaajilla on oltava hyvä käsitys pelimekaniikasta, kuten aseista ja kartoista.

Vaikka jotkut saattavat ajatella, että e-urheilupelien pelaaminen on vain harrastus, totuus on, että se vaatii paljon taitoa, omistautumista ja strategiaa. Ammattijoukkueet ja pelaajat viettävät lukemattomia tunteja hiomalla taitojaan tullakseen oman pelinsä parhaiksi. Minkä tahansa esports-pelin huipputasolle pääseminen vaatii paljon harjoittelua ja omistautumista. Taidon lisäksi menestyminen edellyttää sitä, että joukkueilla ja pelaajilla on oikea ajattelutapa ja asenne.

E-urheilupelien menestyksen myötä myös kilpailut ja turnaukset ovat lisääntyneet. Nämä turnaukset järjestetään yleensä suurilla stadioneilla tai areenoilla, ja niihin voi osallistua satoja pelaajia ympäri maailmaa. Katsojat voivat seurata kaikkea toimintaa suorana ja kannustaa suosikkijoukkueitaan ja/tai -pelaajiaan. On myös online-turnauksia pelaajille, jotka eivät voi osallistua live-tapahtumiin.

Jokaisella esports-pelillä on omat ainutlaatuiset hahmonsa ja strategiansa, jotka pelaajien on opittava menestyäkseen. Esimerkiksi Counter Strikessa pelaajien on tunnettava kartan asettelu ja asevalinta voittaakseen kierroksen, kun taas DOTAssa pelaajien on valittava oikeat hahmot ja kyvyt luodakseen mahdollisimman tehokkaan joukkueen kokoonpanon. Ammattitiimit työllistävätkin usein valmentajia ja analyytikoita, jotka auttavat pelaajia parantamaan taitojaan ja strategioitaan.

Kilpailullisen e-urheilun nousun myötä ala on luonnollisesti edennyt ja organisoitunut. Ammattijoukkueilla on nyt sponsoreita ja sopimuksia pelaajilleen. Tarjolla ovat myös liigat ja turnaukset, joissa on suuret palkintopotit parhaille joukkueille.

E-urheilusta on tullut uskomattoman suosittu ja tuottoisa toimiala, eikä se osoita merkkejä jämähtämisestä. Teknologian ja pelialustojen kehittyessä nämä pelit tulevat entistä helpommin saataville ihmisille ympäri maailmaa. Ammattijoukkueet ja pelaajat jatkavat kilpailua kunkin pelin kärkipaikoista tarjoten faneille jännittävän ja intensiivisen kokemuksen. Oikeilla taidoilla ja strategialla pelaajilla on potentiaalia menestyä e-urheilun maailmassa. Aivan samoilla eväillä onnistuu myös vedonlyönti ilman rekisteröitymistä.

Tiedot ja taidot ratkaisevat menestyksen

Viime kädessä esports-pelien ja ammattijoukkueiden menestys riippuu pelaajien taidoista, ja niinpä ammattimaiset esports-tiimit etsivät jatkuvasti parhaita pelaajia värvättäväksi joukkueisiinsa. Tämä tekee kilpailusta entistä tiukempaa, sillä parhaat pelaajat rekrytoidaan usein parhaisiin joukkueisiin. Kiitos suuren fanikunnan ja satojen turnausten, ei ole ihme, että niin monet ovat viehättyneet esports-peleistä ja yrittävät tehdä niistä itselleen uran.

Esportista on nopeasti tullut globaali ilmiö, ja se tunnustetaan nyt viralliseksi urheilulajiksi. Alan kasvaessa luodaan yhä enemmän myös turnauksia ja kilpailuja, jolloin useammat pelaajat voivat kilpailla ja ansaita elantonsa e-urheilun parissa. Suosio tietää lokoisia päiviä myös vedonlyöjille, sille se takaa valtavan valikoiman esports-kohteita ja mukavat kertoimet. Vedonlyöjänkin kannattaa kuitenkin tutustua alaan hyvin, sillä sekä perus- että knoppitiedoista on valtavasti hyötyä vetoja tehtäessä.

Miksi e-sports on niin suosittu vedonlyöntikohde?

E-urheiluvedonlyönti on nyt yksi nopeimmin kasvavista alueista vedonlyöntialalla. On arvioitu, että esports-vedonlyönti muodostaa jopa 30 prosenttia koko maailman urheiluvedonlyöntimarkkinoista vuoteen 2024 mennessä. Suosioon on loogiset syyt: on vain luonnollista, että moni elektronisen urheilun ystävistä on alkanut kiinnostumaan myös harrastukseensa liitetystä vedonlyöntimahdollisuudesta.

Syyt esports-vedonlyönnin kiehtovuudelle ovat moninaisia. Ensinnäkin esports kiehtoo monia, koska se tarjoaa erittäin laajan valikoiman vedonlyöntivaihtoehtoja aina perinteisestä urheiluvedonlyönnistä fantasia-esports-liigoihin. Toisekseen elektroninen urheilu tarjoaa ainutlaatuisen joukon haasteita, kun joukkueet ja pelaajat ovat arvaamattomampia kuin perinteiset urheilujoukkueet ja pelaajat. Lisäksi esports-vedonlyönti on houkutteleva valinta sekä satunnaisille että korkean panoksen pelaajille, sillä he voivat lyödä vetoa sekä pääliigaotteluista että pienemmistä turnauksista.

Myös vedonlyönnin itsensä kehittyminen on ollut omiaan siivittämään elektronisen urheilun vedonlyönnin kasvua. Vedonlyöntibonukset houkuttelevat uusia pelaajia esportsin pariin, ja niitä kannattaakin hyödyntää pelaamista aloitettaessa. Vedonlyönti ilman rekisteröitymistä mahdollistaa nopeamman pelaamisen aloittamisen kuin ennen. Parhaat vedonlyönti ilman rekisteröitymistä sivustot on myös erittäin helppo löytää, joten vetojen asettaminen sujuu äärimmäisen vaivattomasti.

Nuorten innostus digitaalisiin peleihin buustaa myös vedonlyöntiä

Teknologian kehittymisen myötä yhä useammat ihmiset pelaavat videopelejä. Tämä on ollut omiaan vauhdittamaan esportin nousua ja kasvattamaan sen suosiota etenkin nuorten keskuudessa. Digitaalisista peleistä ja esportsista kiinnostuneet nuoret ovat löytäneet viime vuosina myös suosikkipeliensä vedonlyönnin, jonka kautta harrastuksen jännittävyys nousee vielä astetta kutkuttavammalle tasolle.

Voidaan sanoa, että digitaalisen pelaamisen myötä uusi pelaajien sukupolvi on astunut vedonlyöntimaailmaan. Monen miljoonan dollarin turnauspalkinnoista jokapäiväiseen pelaamiseen, esports on kasvattanut suosiotaan etenkin nuorten keskuudessa. Toki vedonlyönti ja vedonlyönti ilman rekisteröitymistä ei ole vain nuorten sukupolvien heiniä, vaan esports-vedonlyönti sopii mainiosti kaikenikäisille. Vedonlyöntisivustot tarjoavat valtavan määrän kohteita, joista jokainen löytää varmasti omansa.

Vastaa