You are currently viewing Aleksi ”allu” Jalli ja JANO Esports – mistä on kyse?

Aleksi ”allu” Jalli ja JANO Esports – mistä on kyse?

Lukuaika:1 minuuttia

Aleksi ”allu” Jalli on ollut jo monessa mukana kansainvälisessä ja kotimaisessa e-urheilussa. Hän tuli kuuluisaksi urastaan ENCE:n CSGO joukkueen bossina eli AWP pelaajana, ja monien kuvioiden kautta hänen tiensä pelaavana joukkueen jäsenenä tuli tiensä päähän. Hän kuitenkin todennäköisesti yhä omistaa siivun ENCE organisaatiosta.

Viimeisten kuukausien aikana on ollut paljon puhetta ja odotuksia sille, mitä Jalli tekee tulevaisuudessa. Hän pelasi kauan eri pelikavereiden kanssa TEMP-nimen alla ilman organisaatiota keskinkertaisella menestyksellä, mutta nyt tänä kesänä Jallin tarina saa uuden luvun, ja sen nimi on Jano Esports.

– Meille se että, saadaan organisaatio joukkueen ympärille on tosi iso juttu. Janon alla pelaaminen mahdollistaa meille hyvän pohjan ja tukiverkon, mikä on tarvittavaa joukkueen optimaaliselle kehitykselle. Odotan innolla tulevan syksyn haasteita ja mahdollisia onnistumisia, Jalli kommentoi joukkueensa uutta alkua.

Uusi JANO Esports koostuu pelejä seuraaville faneille tutuista pelaajista. Mukana on sekä kokemusta että nuoruuden intoa, ja mielenkiinnolla seuraammekin sekä JANO:n että uudistuneen HAVU:n edesottamuksia. Toisaalta myös sivusilmällä seuraamme Suomen suurimman organisaation eli ENCE:n edesottamuksia, joka tällä hetkellä kamppailee uuden toimivamman rosterin rakentamiseksi. ENCE nimittäin penkitti juuri Olek ”⁠hades⁠” Miskiewiczin, joka ei ole pystynyt pelaamaan sillä tasolla, millä ENCE hänen odotti pelaavan. ENCE on kuitenkin asettanut tavoitteet olla sielä TOP10 porukoissa CS:GO pelien parissa, ja on tätä kirjoitettaessa HLTV:N listoilla neljäntenä, mutta ENCE ei enää olekaan suomalainen joukkue, ainoastaan suomalainen organisaatio.

HAVU hävisi Into The Breach tiimille 2-0

Assembly Summer 2022 oli sekä uuden HAVU:n että JANO:n esille tuleminen, ja suomalaiset odottivat näkevänsä loppuottelussa HAVU vs JANO, mutta suomalaisten juhlan nollasi brittiorganisaation Into The Breach, joka on HLTV:n sijalla 83 ja koostuu ruotsalaisista ja englantilaisista pelaajista – ITB voitti ensin välierässä HAVU:n 2-0 ja finaalissa JANO:n 2-1 – finaali oli tiukka aina kolmanteen karttaan, minkä (Inferno) ITB sitten voitti näytöstyyliin 16-5.

Mutta tämä oli sekä HAVU:n että JANO:n ensimmäinen todellinen koettelemus, ja tästä alkaa näiden joukkueiden seuraaminen myös meidän kauttamme – tätä me olemme jo odottaneetkin jonkin aikaa….

Vastaa