You are currently viewing 8 vinkkiä esports-vedonlyöntiin netissä

8 vinkkiä esports-vedonlyöntiin netissä

Lukuaika:4 minuuttia

Esports eli suomeksi paremmin tunnettu e-urheilu on lajina suositumpaa vuosi toisensa jälkeen. Sen kuumimpia turnauksia lähetetään jo livenä ympäri maailmaa, ihan valtion television taholla. Lisäksi sen otteluja seurataan ahkerasti striimeinä netissä, jonka johdosta lajille on kerääntynyt satojen miljoonien ihmisten seuraajakunta.

Kaikki eivät kuitenkaan itse kykene pelaamaan kilpa-areenoilla, jolloin vaihtoehdoksi on ilmestynyt penkkiurheilu ja etenkin vedonlyönti. Esports-vedonlyönti on kulkenut rinta rinnan e-urheilun menestyksen kanssa. Yhtä lailla suosituimmat videopelit määrittelevät suosituimpien esports-vetokohteiden nimet. Tällä hetkellä vedonlyöjät lyövät kilpaa vetoa esimerkiksi FIFA:n, CS:GO:n tai Dota 2:n turnauksista.

Netin e-urheiluvedonlyöntisivustot seuraavat jatkuvasti alan kehitystä ja tarjoavat sen hetken kovimmat videopelit lajivalikoimissaan. Jos siis seuraat jotain vähemmän tunnettua tai pienempipiiristä esports-lajia, sitä ei välttämättä löydä saatavilla olevien vedonlyöntilajien joukosta. Lue seuraavat vinkkimme ennen kuin lyöt vetoa e-urheilusta.

1.  Veikkaa vain hyvin tuntemiasi videopelejä

Jos olet päättänyt, että haluat vapaa-ajallasi lyödä vetoa e-urheilusta, mieti myös veikattavaa peliä. Vedonlyönnin suurin virhe on lyödä vetoa lajista tai ottelusta, josta ei ole yhtään tietoutta tai kokemusta. Valitse siis videopeli, jota olet itse pelannut ja/tai jota seuraat.

Vetojen asettamisen aikana on tärkeää, että tiedät miten pelinkulku sujuu ja minkälaisia kaikenlaisia tapahtumia joukkueet tai pelaaja voivat kohdata pelin edetessä. Toiseksi sinun täytyy tuntea e-urheilussa pelaavat joukkueet ja niiden dynamiikat.

E-urheilussa ei ole kyse fyysisestä urheilusta, mutta otteluiden lopputulokseen vaikuttaa monet psykologiset tekijät. Joukkueissa voi olla sisäisiä kiistoja tai heikkouksia sekä vahvuuksia, joiden takia ne ovat jo alkuasettelussa vahvoilla. Tutustu kaiken muun ohella ajankohtaisiin e-urheilu-uutisiin ja joukkueiden tilaan. Tarvitset tätä vetoja asettaessasi.

2.  Valitse oikea sivusto

Pelin valitsemisen jälkeen sinun täytyy tietenkin löytää sivusto, jolla olisi esports-vedonlyöntiä tarjolla ja etenkin juuri valitsemasi pelin turnauksista. Se on nykyään melko helppoa, koska lähes jokainen vedonvälittäjä on ottanut e-urheilun valikoimiinsa. Jotkut niistä suhtautuvat kuitenkin esportsiin intohimoisemmin kuin toiset, jolloin löydät useampia vetokohteita. 

Sinun kannattaa ainoastaan varmistaa, että sivustolla on voimassa oleva lisenssi. Sen tiedot näkyvät etusivun alareunassa ja yleisimpiä lisenssin myöntäjämaita ovat muun muassa Malta ja Viro. Niiden alaisuudessa olevilla sivustoilla vetojen lyöminen netissä on turvallista ja voit luottaa henkilötietosi niiden haltuun.

3.  Tutustu eri vetovaihtoehtoihin ja niiden etuuksiin

Pelitietämys on yksi asia, mutta e-urheiluvedonlyönnissä tarvitse tietämystä myös itse vedonlyönnistä. Esportsista voi olla saatavilla erilaisia vetovaihtoehtoja. Ensinnäkin voit lyödä vetoa liigoista, turnauksista ja otteluista. Mitä suuremmasta ja pitempiaikaisesta kohteesta on kyse, sitä parempia vetoja niillä yleensä on.

Esimerkiksi voit yrittää veikata jo etukäteen, kuka voittaa seuraavan CS:GO majorin tai vie sen vuoden Dota 2:n International-pokaalin. Seuraavaksi siirryt ottelukohtaisiin vetovaihtoehtoihin. Niitä ovat taas enemmänkin tulosvedot ja pitkävedot, joiden kohteet käsittelevät yleensä karttoja ja joukkueiden yleisiä suorituksia.

Ottelukohtaiset vetovaihtoehdot ovat saatavilla ennen ottelun alkua kuin myös sen aikana live-vedonlyönnissä. Tällöin lyöt vetoa melko samoista kohteista ja jopa muutamasta dynaamisesta kohteesta, jotka vedonvälittäjä luo tekoälyllä ja ammattilaisista koostuvan tiiminsä johdolla. Esports-kohteista voidaan muodostaa lisäksi järjestelmä- ja yhdistelmävetoja.

4.  Tutustu kertoimiin ja vertaa niitä

Vedonlyönnin perustan muodostavat kertoimet. Ne kertovat siitä, kuinka paljon vedollasi voitat, jos se osuu oikeaan. Esimerkiksi lyöt vetoa CS:GO-turnauksen yhdestä ottelusta, jossa on vastakkain esimerkiksi OG ja ENCE. OG:lle on annettu kertoimeksi 1,55 ja ENCE:lle 2,40. Tällöin ENCE:n voittoa pidetään epätodennäköisenä ja OG on ottelussa voittajasuosikki.

Tällöin voitat 15,50 euroa, jos panostat OG:n voitolle 10 eurolla. Jos taas uskot oman tietämyksesi perusteella, että ENCE pystyisi kuitenkin voittamaan, tällöin saat 24 euroa, jos veikkauksesi osuu oikeaan. Vedonlyönti on aina tasapainoilua tietämyksen, kertoimien ja tilastojen kanssa.

Voit vertailla eri sivustojen samaan otteluun tarjoamia kertoimia ja tällä tavoin mahdollisesti maksimoida oman vetosi voittosumman. Esimerkiksi toisella sivustolla OG:n voitolla voi saada kertoimen 1,70 tai ehkä jollain toisella vedonvälittäjällä OG on altavastaaja ja sen kerroin on vaikkapa 3,00.

5.  Onko turnaus saatavilla live-vedonlyönnissä?

Live-vedonlyönti sopii erityisesti heille, joilla on erinomainen tietämys jostain e-urheilulajista, sen joukkueista ja peleistä. Se voi perustua kokemukseen tai opiskeluun, mutta live-vedoissa menestyvät etenkin he, jotka pystyvät nopeasti reagoimaan tilanteisiin mahdollisimman oikeilla veikkauksilla. Täten aloittelevien e-urheiluveikkaajien ei kannata ensimmäiseksi rynnätä live-vetojen pariin.

Live-vedonlyönnissä on vielä jossain tapauksissa mukana suora striimaus, jolloin veikkaajat pystyvät seuraamaan ottelua reaaliajassa ja tehdä vetojaan sen mukaan. Live-vedonlyönnissä voit veikata muun muassa joukkueiden tekemien tappojen lukumäärää per kartta, tappojen määrä yli/alle tiettyjen lukujen tai tehdä tasoitusvedon jonkun osapuolen hyväksi.

6.  Tarkista esports-bonukset

Tunnetuimpiin otteluihin voidaan tarjota netissä muun muassa vetobuustereita, ilmaisvetoja tai riskittömiä vetoja. Niistä jokainen eroaa toisistaan hieman. Yleisimmin niitä saadaan uuden asiakkaan tarjouksena, mutta yhä useampi sivusto tarjoaa niitä jo rekisteröityneillekin e-urheilufaneille. Lisäksi tervetuliaistarjouksena annettavat talletusbonukset ovat yhtä lailla käytettävissä e-urheilussa, tietyin rajoituksin.

7.  Varmista maksuvälineet ja rekisteröidy

Ennen kun rekisteröidyt yhdellekään sivustolle, muista tarkistaa mitä maksuvälineitä se tarjoaa. Yleisimmin tarjolla on luotto- ja pankkikortit sekä nettilompakoita, mutta maksuvälineiden tarjonta ei ole mitenkään vakio – nykyään voidaan jopa lyödä vetoa kryptovaluutoilla! Pidä siis huolta siitä, että pystyt tallettamaan sivustolle varoja itsellesi tutulla tavalla.

8.  Pelaa vastuullisesti

Vedonlyönti kiihkeistä otteluista herättää tunteita ja voi täten johtaa vääriin päätöksiin. Pelaa siis vastuullisesti, äläkä anna tunteidellesi valtaa. Pidä kirjaa pelibudjetistasi ja lyö vetoa vain viihdetarkoituksissa. Älä käytä vedonlyöntiin enemmän rahaa kuin sinulla on varaa.

Vastaa