Tiedätkö, ketkä ovat e-urheilun suosituimpia pelaajia maailmassa?

Lukuaika:2 minuuttia

E-urheilu eli elektroninen urheilu on nykypäivää. Tämä elektroninen urheilumuoto on tullut jäädäkseen ja sen suosio kiihtyy vuosi vuodelta. Pelaaminen ja nimenomaan e-urheilu on tällä hetkellä erityisesti nuorten suosituimpia urheilulajeja, joka kertoo paljon siitä, mikä sen asema nykypäivänä on.

Globaali elektronisen urheilun peliteollisuudessa pyörivät vuosittain jopa miljardit eurot. Erityisesti League of Legendsin ja Overwatchin kaltaiset pelit ovat lisänneet voittojaan, joita kertyy muun muassa lipputuloista, erilaisten tuotteiden myynnistä ja mainostamisesta. Hiljattain huippusuosittu Fortnite on ohittanut niin ikään suurta suosiota nauttivan PUBG:n suosiossa. Call of Duty Blackout on hiljalleen kasvattanut jalansijaansa. Tietyt hittipelit kuten Dota2 ja Counter-Strike: Global Offensive (CS) ovat klassisia pelejä elektronisen urheilun saralla.

Jos joku vielä kuvittelee, että videopelaaminen on lasten puuhastelua, kannattaa tietoaan päivittää ja äkkiä. Maailmalla järjestetään vuosittain satoja elektronisen urheilun kilpailuja, joista suurimmat houkuttelevat puoleensa ison joukon sponsoreita. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että palkintopotit ovat käsittämättömän suuria. Pelialaa seurataan tiiviisti ja monet fanit ovat valmiita lyömään vetoa elektronisessa urheilussa samaan tapaan kuin online casino -peleissä tai missä tahansa muussa niin sanotusti perinteisemmässä urheilulajissa.

Huipputason elektronisia urheilijoita

E-urheilun kirkkaimmat tähdet tienaavat valtavia rahasummia pelaamalla. Laji kiinnostaa myös suurempaa yleisöä ja elektronisen urheilun ammattilaisilla onkin sankat seuraaja- ja fanijoukot taustallaan.

Kovimpien e-urheilijoiden kärki vaihtelee vuosittain, mutta alle esittelemme muutamia tämän hetken kuumimpia ja suosituimpia pelaajia.

  1. Søren Bjerg, joka tunnetaan ehkä paremmin nimellä Bjergsen, on tanskalainen League of Legends -pelaaja. Hän pelaa SoloMid-nimisessä joukkueessa pohjoisamerikkalaisessa LoL-mestaruussarjassa (LCS).


  2. Peter Dager, joka käyttää lempinimeä ppd, on ammattitason Dota 2 -pelaaja ja myös erittäin suuri e-urheiluvaikuttaja. Miehellä on noin 150 000 seuraajaa Twitterissä ja useiden kymmenientuhansien seuraajien joukko myös Instagramissa. On arvioitu, että ppd on tienannut yli 60 turnaukseen osallistumalla lähes 3 miljoonaa dollaria.


  3. Arteezy Babev, joka käyttää nickinään nimeä Arteezy, on kanadalainen huipputason Dota 2 -pelaaja. Hän pelaa Evil Geniuses -joukkueessa, joka on kaikille Dota 2 -pelejä seuraaville varmasti tuttu kokoonpano. Arteezyn suosio Instagramissa on huikeaa, sillä hänellä on siellä seuraajia noin 175 000. Twitterissä seuraajia on vieläkin enemmän — yli 474 000!


  4. Lasse Aukusti Urpalainen on yksi tämän hetken kuumimmista suomalaisista e-urheilijoista. Lempinimeä MATUMBAMAN käyttävä Lasse pitää suomenlippua korkealla Dota 2 -turnauksissa. Hän pelaa tällä hetkellä TeamLiquidin riveissä ja tienaa useiden lähteiden mukaan jopa 1,8 miljoonaa euroa vuodessa. Lasselta löytyy Instagramista melkein 30 000 seuraajaa ja Twitteristäkin lähes 70 000 seuraajaa. Tämä kertoo siitä, että elektronista urheilua seurataan tiiviisti myös Suomessa.


  5. Salehi Takhasomi tunnetaan erittäin hyvin nimellä KuroKy. Mies on Berliinistä lähtöisin oleva elektronisen urheilun vaikuttaja sekä ammattitason Dota 2 -pelaaja. TeamLiquidin riveissä niin ikään pelaava Salehi on haalinut vuosien varrella valtavan pääoman. Vuoden 2017 tulojen raportoitiin olevan 2,4 miljoonaa dollaria, joka nosti hänet yhdeksi parhaiten tienaavista elektronisen urheilun ammattilaisista.


  6. Jesse Vainikka on OG:lla pelaava suomalainen huippu-urheilija. Hänen lajinsa on Dota 2 ja hänet tunnetaan pelipiireissä lempinimellään JerAx. Jesse on pelannut Dota 2 -peliä vuodesta 2013 saakka ja noussut yhdeksi tämän hetken tunnetuimmista pelaajista etenkin Suomessa.

Vastaa