You are currently viewing Aikuisen pelimakuun pelaamista

Aikuisen pelimakuun pelaamista

Lukuaika:3 minuuttia

Pelaaminen on lisääntynyt kaikissa ikäluokissa koko 2000-luvun ajan. Suurin syy on luonnollisesti se, että kotitietokoneet tulivat 80-luvulla konsolipelien kanssa ja nyt nämä pelaajat ovat keski-ikäisiä – eli myös heidän lapsensa ja lapsenlapsensa pelaavat, mutta samalla pelaaminen kattaa jo kaikki aikuiset ikäryhmät. Aikuisten pelaamiseen on tarjolla entistä enemmän pelilajeja taitopeleistä onnenpeleihin ja yksi iso onnenpelien laji ovat rahapelit joita voit pelata vaikka Jefellä.

Nykyaikana aikuisten arki on melkoisen kiireellistä – jopa harrastuksiin mennään kiirreellä, eikä aina osta ottaa omaa aikaa – vaikkapa sitten lehden ja uutisten lukemiselle, tai muuten vain unelmoinnille, mutta välillä pitää sitä aikaa löytää kaiken kiireen keskeltä. Aikuiset ovatkin 2000-luvun aikan löytäneet mitä erilaisempia pelejä, joiden avulla saadaan ajatukset edes hetkeksi pois arjesta, töistä ja niiden kaikkien tuomasta stressistä.

Stressin purkuna useat pelit ovatkin ihan hyviä vaihtoehtoja. Mutta jos valitset rahapelaamisen ja onnenpelit, päätä ennen pelaamistasi se summa, millä pelejä pelaat. Tee se samalla vastuullisesti omaa talouttasi ajatellen, eli panosta vain sellaisella rahalla, jota et tarvitse päivittäisessä arjessasi.

Kolikkopelit nettipelaajan ajatuksissa

Suomalaiset ja muutkin eurooppalaiset aikuiset pelaavat vapaa-ajallaan rahapelejä. Näistä monet ovat ns. kolikkopelejä, ja kolikkopelit kuuluvat monen suomalaisenkin nettipelaajan suosikkipelien listalle. Niitä voi pelata demoversioina ilman rahaa, tai sitten rahalla – avaamalla ensin oman pelitilin nettikasinolle, joita on tarjolla suomeksikin melkoinen valikoima. Kolikkopelit ovat siitä tasapuolisia kaikille pelaajille, että niiden jokainen kierros perustuu 100% sattumaa – eli kuka tahansa voi voittaa, ja kuka tahansa voi hävitä.

Suoratoistoa ja elokuvia

Kuinka monta suoratoistopalvelua sinulla on kotona käytössä, tai omassa puhelimessasi? Kuinka hyvin seuraat, mitä kaikkea niissä tapathtuu? Esimerkiksi viihdecorner.com sivusto kertoo sekä suomalaisista että kansainvälisistä uutuuksista täysin suomeksi uutisia ja välillä antaa myös vinkkejä kaikenlaiseen aikuisten viihteeseen.

Suoratoisto herätti television uudelleen henkiin, kun sitä oltiin jo panemassa maan alle. Television käyttö vain on muuttunut siitä vanhasta aikatauluja seuranneesta lineaarisesta katselusta nykyiseen erittäin valikoivaan katseluun. Onko sinulla enää yhtäkään ohjelmaa, mitä katselet vanhaan tapaan tiettynä päivänä ja tiettyyn kellonaikaan?

Pelaaminen ja vapaa-aika

Jos itse aloitit pelaamisen 80- tai 90-luvuilla, teitkö sen isäsi vai kavereidesi kanssa? Onko nuo alkuaikojen pelit seuranneet mukana, vai onko pelaaminen täysin muuttunut ajanmyötä ja arjen muiden askareiden tullessa kenties niiden tielle? Vai onko vieläkin yksi arjen tärkeimpiä hetkiä ne, kun saa aloittaa uuden pelin, tai pääsee pelaamaan kavereiden kanssa online maailmoihin?

Vai onko käynyt jopa niin, että omat teinit ovat päässeet opastamaan sinut uusien pelien joukkoon ja nyt keski-ikäisenä pelaat heidän kanssaan erilaisissa last-man-standing tyyppisissä peleissä, vai oletteko lähteneet valloittamaan ja seikkailemaan porukalla johonkin virtuaaliseen pelimaailmaan kuten World of Warcraftiin, tai rakennatteko omia linnojanne Micecraftissa?

Oletko kiinnostunut myös muista aiheista?

Ruotsin uutisia autoilusta: bilxperten.se tai ruotsalaisesta POP-musiikista popverket.se – ruotsalaisessa POP-musiikissa on aina menneiden vuosien aikana tapahtunut Suomea enemmän kansainvälisen mittakaavan julkaisuja, mutta miten on 2020-luvun tilanne?

Entä haluatko lukea silloin tällöin satunnaisia uutisia erilaisista suomalaisesta kaupungeista ja tunnetuista suomalaisista, siitä kirjoittelee citylehti.fi aina silloin tällöin. Ja jotain aivan muuta on tarjoamassa https://www.andromedia.fi sivusto, joka käsittelee horoskooppeja ja on aloittamassa vuoden 2022 lopulla vielä omat viikkohoroskoopit. Mutta jo nyt sivustolta löytyy paljon perustietoa horoskoopeista, aivan kuten sotahistoria.fi sivustolta löytyy tietoa suomalaisesta sotahistoriasta.

Ja kun vauhtiin eri sivustojen listauksessa päästiin, niin lopetetaan sitten oman hyvinvoinnin sivustolle eli www.hyvinvoinnintekija.fi joka tuo esille aiheita hyvinvointiimme liittyen.

Hyviä lukuhetkiä ja uusien asioiden löytämisestä oheisilta sivustoilta.


Muuta luettavaa muualta:

Oman talouden haltuun ottaminen

Nykyään kun internet on ollut käytettävissämme jo vuosia, ja mobiiliverkot ovat tuoneet älypuhelimiin vaikka mitä mahdollisuuksia, meillä on entistä monipuolisemmat mahdollisuudet oman talouden hallintaan ja kehittämiseen. Kun oman talouden ottaa paremmin haltuun, voi samalla miettiä sitä oman kodin sisustamistakin aivan uudella tavalla.

Oman talouden hallintaan liittyy myös uusien mahdollisuuksien opiskelu. Olet varmasti vähintään kuullut kryptovaluutoista kuten Bitcoin, mutta oletko vielä miettinyt niihin sijoittamista – niissä kannattaa sitten olla ns. aktiivinen sijoittaja, sillä markkinat ovat varsin liikkuvat. Ja jos miettii kryptoja enemmänkin, niin ne ovat vain yksi valuutta maailman kaikkien eri valuuttojen joukossa, ja jo pelkällä valuuttakaupalla on mahdollista tehdä ratkaisevia päätöksiä oman tulevaisuuden ja varallisuutensa suhteen.

Sitten kun oma talous on kunnossa, voidaan omia varoja sijoittaa taas vähän löysemmin tai eri lailla, esimerkiksi arvokorut ovat hyvä sijoituskohde. Ja miettiä jälleen eteenpäin niitä omia sijoitusajatuksia ja tulevaisuuden säästämistä. Jos sitten olet kuitenkin tilanteessa, missä ratkaisut vaativat ulkopuolista rahoitusta tai todellisia investointeja, tee vertailuja – älä tyydy nopeaan ja ensimmäiseen vastaukseen, kunnon lainavertailu on aina paikallaan.

Vastaa