You are currently viewing Pelaaminen onnistuu hyvillä laitteilla

Pelaaminen onnistuu hyvillä laitteilla

Lukuaika:3 minuuttia

Kuinka paljon sinä pelaat? Nimittäin jos olet aktiivisempi pelaaja, on aika katsoa, miten pelaat ja missä pelaat. Monet ammattitasonkin pelaajat kärsivät sekä selkä- että käsikivuista, jotka johtuvat väärästä peliasennosta. Mitä on tehtävissä?

Et varmaan pelatessasi ole välttämättä vielä ajatellut, että peliergonomia on oikeasti tärkeätä. Kyse ei ole vain siitä miltä esimerkiksi hiiresi näyttää tai näppäimistösi tuntuu, mutta kyse on kokonaisuudesta, missä myös pelituoli, pöytä, näytön asettelu ja koko pelipaikkasi sijainti luovat kokonaisuuden, joka joko auttaa pelaamisessa tai huonontaa sitä. Esimerkiksi pelituoli, otetaan vaikka Secretlab Omega pelituoli, joka on hintaluokassa hieman niitä halvimpia tuoleja kalliimpi – miksi maksaisit enemmän?

Pelituoli on se alusta, joka tukee pelaajaa hänen pelatessaan. Huono tuoli ei anna tukea, vaan tuottaa ongelmia juuri niissä tiukoissa paikoissa, ja mehän kaikki tiedämme, kuinka pienestä se voittaminen tai häviäminen parhaimmillaan on. Kaikki ottelut eivät pääty HAVU:n tyyliin (juuri voittivat kartoin 2-1 Endpointin ja veivät viimeisen Dust2:n murskaavasti 16-1!).

Kun itseasiassa teet valintaa omasta pelituolistasi, sinun pitää kiinnittää huomio muutamaan asiaan. Ja varsinkin jos olet ostoksilla liikkeessä, pyydä myyjä paikalle ja varmista, että katselemasi tuolin ominaisuudet ovat riittävät. Netistä ostettaessa sinulla on kuitenkin aina se kahden viikon palautusoikeus ja Omegaan on esimerkiksi VIIDEN vuoden takuu, missä ajassa ehtii kyllä pelata muutaman turnauksen.

Pelituolia ostaessasi varmista:

– minkäkokoiselle pelaajalle tuoli on tarkoitettu, tuoleissa pitäisi olla pituus luokitukset, joiden avulla jokaiselle meistä löytyy sopiva vaihtoehto

– kuinka monta kiloa tuoli kestää – uskomatonta kyllä, osa tuoleista on niin heppoisia, ettei niillä voi oikeasti pelata tiukkoja kamppailuja

– löytyykö tuolista tarpeeksi säätöjä käsinojien, niskan ja lantion tueksi – jokaisella meistä on hieman oma tapamme istua, ja oma ruumiinrakenteemme

Pelituolin merkitystä ei pidä vähätellä, siksi kaikilla ammattilaisilla on kunnon pelituoli. Eikä se pelituoli välttämättä maksa tuhatta euroa, jo muutamalla satasella saa tuolin, joka tukee sinua pelien tiimellyksessä seuraavien vuosien ajan.

Valitse oikea hiiri ja näppäimistö

Hiiren ostamiseenkin kannattaa käyttää aikaa. Osta sellainen hiiri, joka sopii omaan käteesi. Älä osta siis välttämättä sitä testivoittajaa. Jos se vain ei tunnu omassa kädessä hyvältä, ei se ole sitä. Sama asia on muuten näppäimistön kanssa. Näiden kahden tuotteen suhteen suosittelemme liikkeessä käymistä ja eri hiirien ja näppäimistöjen testaamista. Jos nimittäin aiot aktiivisesti pelata, on sinulla oltava pelaamistasi tukemaan oikeat työvälineet. Näytön värit tai nopeus ja koko ovat teknisiä asioita, jotka korjaantuvat ostamalla uusi näyttö. Mutta jos pelaat pitkään hiirellä ja näppäimistöllä, jotka eivät sinun sormillesi ja kädellesi sovikaan, voi siitä johtuvat väärät peliasennot vaikuttaa pidemmälle.

Pelaamisen ergonomia kuulostaa sanalta ja ajatukselta kenties pahalta, mutta siihen kannattaa oikeasti kiinnittää huomio. Väärin asetettu näyttö suhteessa pelituoliin ja pöytätasoon aiheuttaa helposti selkä ja niskavaivoja, jotka pitkittyessään johtavat oikeasti kehon ongelmiin. Lisäksi vaikka pelatessa aika menee kuin siivillä, pitäisi pelien välissä ottaa välivenytykset ja muutamat askeleet – kenties käydä pihalla nauttimassa ulkoilmasta. Ulkona käyminen antaa myös silmille hetken aikaa rauhoittua, mikä taas auttaa seuraavassa ottelussa. Eikä ulkona käyminen tarkoita puolen tunnin juoksulenkkiä, vaan vaikka vain muutaman minuutin ulkona olemista – ilman älypuhelinta!

Älä kiusaa kaveria

Pelaaminen onnistuu, kun olet itse oikeasti asennoitunut pelaamiseen. Aina ei voi voittaa, ja jokainen häviää joskus, sinun ei kuitenkaan pidä lähteä kiusaamaan kaveria joka ei näemmä pärjää. Esimerkki oikeasta elämästä: pelasin eilen itse illalla kansainvälisessä tiimissä League of Legends: Wild Rift peliä. En saanut sitä pelipaikkaa, minkä olisin halunnut vaan päädyin pelaamaan soololinjaa, vaikka yleensä haluan remuta viidakossa. Yksi joukkueen jäsenistä alkoi kirjoittaa sisäiseen chattiin, että minut pitäisi raportoida, koska en ollut valinnut oikeata pelihahmoa omaan tehtävääni(!). Päätin olla välittämättä huudoista ja tehdä parhaani. Peli etenikin tasaisesti eteenpäin ja pari kertaa pelin alkuvaiheessa huuteluja vielä näkyi, mutta ne hiljenivät pelin edetessä – nimittäin me voitimme pelin murtautumalla vastustajan tukikohtaan nimenomaan minun linjani kautta!


Muuta mielenkiintoista luettavaa muualta

Kryptovaluutta muuttaa maksuliikennettä

Kryptovaluutta on digitaalinen valuutta, joka käyttää vahvaa salausta turvallisuuden takaamiseksi. Kryptovaluutat, kuten Bitcoin ja Ethereum, ovat muuttaneet maksuliikennettä merkittävästi viime vuosina. Ne tarjoavat nopeita ja edullisia tapoja lähettää rahaa ympäri maailmaa ilman perinteisten pankkien välitystä. Kryptovaluutan käyttö on edelleen suhteellisen uutta, mutta sen suosio kasvaa jatkuvasti ja sillä on potentiaalia mullistaa maksuliikenne tulevaisuudessa.

VR Junat Kartalla – Reaaliaikainen seuranta matkustamisen helpottamiseksi

VR Junat Kartalla on kätevä työkalu, jonka avulla voit seurata junasi sijaintia reaaliajassa. Sovellus näyttää tarkan sijainnin kartalla ja kertoo, milloin juna saapuu seuraavalle asemalle. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan matkasi paremmin ja välttämään viivästyksiä. VR Junat Kartalla on erityisen hyödyllinen matkustajille, jotka ovat kiireisiä ja haluavat olla ajoissa perillä.

Älykello – Tehokas apuväline päivittäisessä elämässäsi

Älykello on laite, joka on suunniteltu helpottamaan ja tehostamaan arkipäivän toimintojasi. Se toimii älypuhelimesi kumppanina ja auttaa sinua pysymään ajan tasalla tärkeistä tapahtumista ja tehtävistä. Lisäksi älykello tarjoaa monia muita ominaisuuksia, kuten urheiluseurannan, sykemittarin ja unen seurannan. Sen avulla voit myös vastata puheluihin ja lukea viestejä ilman, että sinun tarvitsee ottaa puhelinta käteesi. Älykello on siis erittäin kätevä apuväline päivittäisessä elämässäsi.

Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit 2023 järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta 2023. Vaaleissa valitaan kansanedustajat eduskuntaan vaalikaudelle 2023–2027.

Vastaa