You are currently viewing Opas eUrheilun vedonlyöntiin

Opas eUrheilun vedonlyöntiin

Lukuaika:8 minuuttia

Näyttää siltä, että kaikki puhuvat nykyään eSportsista. Miljoonien dollarien turnauksia videopeleissä? Mistä tuossa on kyse?

Ja sitten on jännittävä ja nopeasti kasvava eSports-vedonlyönnin maailma. Yhä useammat nettikasinot tarjoavat sitä, ja yhä useammat pelaajat päättävät panostaa sellaisten pelien tuloksiin kuin DOTA2, Counter Strike: GO ja monet muut.

Joten pysy tällä sivulla saadaksesi selville, mitä eSports on, miten lyöt vetoa eSportsista, mikä on erilaista verrattuna perinteisiin urheilulajeihin ja mitkä ovat parhaat urheiluvedonlyöntipaikat.

Mikä on eSports ja miksi se on niin suosittu?

Viime vuosina eSports on nähnyt meteorisen nousun valtavirrassa. Se, mikä oli kerran hikisten nörttien maakunta kellarin LAN-juhlissa, on nyt miljoonien dollarien liiketoiminta, joka houkuttelee sponsoreita ja investointeja peli- ja IT-alan suurimmista nimistä. Liiketoiminta on itse asiassa jo yli miljardin dollarin liiketoimintaa vuodessa ja monet kansainväliset suuryritykset ovat lähteneet mukaan sponsoroimaan alaa – ja juuri tällä viikolla uutisoitiin iso miljardiluokan CS:GO pelin turnausjärjestäjäkauppa!

Mutta mitä ovat eSports?

Yksinkertaisesti sanottuna ne ovat mitä tahansa kilpailullisia moninpelejä, joita voi pelata useampi kuin yksi henkilö. On monia erilaisia pelejä, joita pidetään nykyään eSportsina. Niin kutsutut MOBAs (Multiplayer Online Battle Arenas), kuten DOTA2, League of Legends ja Smite, ovat edelleen suosituimpia tyyppejä. Ja itse asiassa nyt on noin 50 erilaista esports-peliä, joissa voit toimia ammattilaisena ja pelata vain rahasta – näin ainakin tilastoivat englantilaiset jo viime vuonna.

Nämä pelit, joissa pelaajajoukkueet kilpailevat hallitsemaan ratkaisevia pisteitä kartalla käyttämällä erilaisia sankaritaitoja ja -taktiikoita, eivät ole ainoa pelityyppi, joka on olemassa.

Ensimmäisen persoonan ampujapelit (FPS) voivat olla myös eSportsia. Counter Strike: Global Offensive on suosituin näistä.

Urheilusimulaatiot, kuten FIFA, strategiapelit, kuten Starcraft 2, ja kaksiottelupelit, kuten Tekken tai Street Fighter, ovat myös eSports-tieteenaloja.

Kun kyse on pelaajista tai ehkä osuvammin kyberurheilijoista, he voivat pelata yksin tai joukkueissa. Monet suosituimmista peleistä pelataan joukkue vs joukkue, kuten Overwatch, Valorant, Apex Legends.

Niin sanottujen battle-royale-tyylisten pelien (Fortnite, PUBG) valtavan suosion myötä nekin ovat alkaneet esiintyä turnauksissa, vaikka tietyt eSports-ympyrän puristit eivät pidä niitä todella osana sitä. Fortnite on nähnyt myös turnauksen, missä yksittäisestä voittajasta tuli kerralla miljonääri – samoin kuin Dota2:n maailmanmestaruuskilpailut viime vuosina – tänä vuonna Dota2:n voittajajoukkue vei mukanaan lähes 20 miljoonan euron voittopotin!

Miten kaikki alkoi eSportsista?

Mainitsimme jo LAN-juhlat, ja pohjimmiltaan nykyinen eSport-villitys on kehittynyt moninpelistä, joka on ollut osa videopelaamista alusta alkaen. Itse asiassa ensimmäinen kotivideopeli, Pong, oli pöytätennissimulaatio (vaikkakin karkea), jonka oli tarkoitus pelata kahden vastakkaisen pelaajan yksi vastaan yksi.

Mutta missä se todella kuumeni, oli nopean laajakaistainternetyhteyden myötä. Tämä popularisoi sekä itse moninpelit (koska pelaajien ei enää tarvinnut olla fyysisesti lähellä kilpaillakseen keskenään) että katsella kilpailuvirtoja Twitchin kaltaisilla alustoilla. Tietenkin, kun pelien suosio kasvoi, niin myös niiden ihmisten määrä, jotka pelasivat niitä todella hyvin.

Sieltä se, että näkisimme lopulta ammattimaistumisen siitä, mitä nyt kutsumme eSportsiksi, oli vain luonnollinen johtopäätös.

Nykyään eSports on myös suosittu Twitch-suoratoistoissa, joista monilla on seuraajia miljoonissa. Monilla maailman mailla on nyt myös eSports-yhdistyksiä, mikä vahvistaa entisestään näiden virtuaalikilpailujen yhä valtavirtaa.

Ja tietysti siellä, missä on kilpailua, lyödään vetoa tästä kilpailusta. Online-urheiluvedonlyöntisivustot ovat yhä enemmän päässeet trendiin tarjoamalla pelaajille mahdollisuuden ryhtyä toimiin digitaalisten otteluiden tulosten perusteella monissa eSport-peleissä.

Tämän uudentyyppisten virtuaaliurheilukilpailujen suosion todistaminen, eSports-teollisuuden markkinakoko oli yli miljardi dollaria vuonna 2021, ja sen odotetaan kasvavan 1.6 miljardiin dollariin vuoteen 2024 mennessä tilastojen ja markkinaportaalin Statistan mukaan.

Mitä eroa on perinteisellä urheiluvedonlyönnillä ja eSports-vedonlyönnillä?

Pohjimmiltaan perinteisen urheilun ja eSportsin vedonlyönnin välillä ei ole paljon eroja. Yksi näkökohta on, että eSports-urheiluvedonlyöntimarkkinat, koska ne ovat paljon uudemmat, ovat vähemmän kehittyneet kuin perinteiset vedonlyöntimarkkinat.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että ”alan konsensus” ei ole oikeastaan syntynyt siitä, mitkä eSports tulisi sisällyttää vedonvälittäjän valintaan. Anda myös, että monimutkaisempia vetoja löytyy perinteisestä urheiluvedoista ei välttämättä ole käytettävissä, kun panostat eSportsiin.

Siksi, jos haluat lyödä vetoa eSportsista, kannattaa todella verrata erilaisia urheiluvedonlyöntisivustovaihtoehtoja nähdäksesi, mitä on saatavilla missäkin.

Tämän lisäksi kokemuksesi lyödä vetoa eSportsista millä tahansa hyvämaineisella ja säännellyllä online-vedonvälittäjän verkkosivustolla on paljon sama kuin silloin, kun panostat jalkapallon tai koripallon kaltaisissa peleissä. Valitse tarjottu tapahtuma, tee panos ja odota lopputulosta.

Ja aivan kuten on mahdollista lyödä vetoa tietyistä urheiluottelun tapahtumista, jotta voit lyödä vetoa siitä, mitä tapahtuu eSports-ottelussa. Jotkut suosituimmat vaihtoehdot ovat tappojen tai ensimmäisen veren määrä (mikä joukkue tekee ensimmäisen tapon).

Millaisia eSports-tapahtumia on olemassa?

Aivan kuten perinteisillä urheilulajeilla on kuppeja, liigoja ja turnauksia, niin myös eSportsilla on erilaisia tapahtuma- ja ottelutyyppejä.

Alan kehittyessä syntyi monia erilaisia tapahtumia, joissa e-urheilijat kilpailevat kunniasta, kerskailuoikeuksista, mutta myös yhä suurempista venekuormista rahaa.

Jotkut yleisimmistä tapahtumatyypeistä, joissa törmäät aloittaessasi eSportsin seuraamisen, ovat turnaukset ja liigat.

Turnaukset ovat tapahtumia, joita kannattaa etsiä, kun olet eSports-vedonlyönti

Turnausmuodossa useat joukkueet (tai pelistä riippuvaiset henkilöt) herättävät sen vaiheiden läpi. Kyse ei ole siitä, että se olisi ollut lainkaan erilainen kuin mikään perinteinen urheilukilpailu, jota olet saattanut seurata aiemmin.

Itse turnauksissa on pari tapaa, joilla asiat voivat ravistella järjestäjistä ja pelattavan pelin tyypistä riippuen (kaikki pelit eivät sovi turnausmuotoon).

CS:GO:n ottaminen esimerkiksi (yksi suosituimmista eSport-peleistä tällä hetkellä) turnaukset etenevät yleensä lohkovaiheesta pudotuspeleihin / pudotuspeleihin ja sitten suureen finaaliin. Muodossa tai toisessa tämä rakenne on läsnä useimmissa turnaustyylisissä tapahtumissa, joista voit panostaa.

Lohkovaiheessa joukkueet herättävät sen useimmiten useammassa kuin yhdessä pelissä. Tämä johtuu siitä, että yksi joukkue voi olla parempi yhdellä kartalla (tasolla) ja toinen toisella, joten se tehdään oikeudenmukaisuuden vuoksi. Tyypillisimmät käytetyt ovat parhaita kahdesta ja paras kolmesta. Joissakin tapauksissa kilpailun myöhemmissä vaiheissa voidaan käyttää parasta viidestä.

Pelistä riippuen nämä pelit voivat kestää tunteja. Mikä eSportsin faneille on todella hyvä uutinen, kun he saavat nauttia erinomaisen pelitoiminnan katsomisesta.

Mitä tulee siihen, miten se menee ryhmissä, käytetään yleensä pyöreää robin-järjestelmää, jossa jokainen kilpailija pelaa toisiaan vastaan. Toinen usein käytetty menetelmä on samanlainen kuin jalkapalloliigat, joissa joukkueet kylvetetään satunnaisesti ensimmäiselle kierrokselle ja toisessa voittajassa pelaavat voittajia vastaan, kun häviäjät pelaavat häviäjiä vastaan. Tätä kutsutaan ”sveitsiläiseksi kylvöksi”.

Liigat tarjoavat jatkuvan eSports-vedonlyöntikokemuksen

Toinen seurattava tapahtumatyyppi on liigat. Näitä ylläpitävät yleensä kolmannet osapuolet, jotka kaupallistavat otteluiden suoratoisto-oikeudet. Jotkut tunnetuimmista seurattavimmista liigoista ovat ESL Pro League, CS:GO-organisaatio, ja League of Legendsin faneille on Espanjalainen Superliga.

Jotkut muut tarkistettavat ovat eGames, kansallisen tason kilpailu sekä Electronic Sports League, joka tuottaa erilaisia maailmanlaajuisia kilpailuja monissa peleissä. Mutta on vain joitain kirjaimellisesti sadoista, joita eri sponsorit ja järjestäjät ovat esittäneet peleihin, kuten Rocket League, SMITE, Tekken, World of Tanks ja monet muut.

Parasta näissä kaikissa on, että otteluita voidaan lähes 100% ajasta katsella ilmaiseksi eri suoratoistoalustoilla. On tietysti mahdollista ostaa lippuja ja osallistua henkilökohtaisesti, mutta niille, jotka eivät voi tai halua, jännittävä toiminta on aina vain napsautuksen päässä. Tämä on jyrkässä ristiriidassa perinteisten urheilulajien kanssa, joissa pelien katselu vaatii yleensä urheilukanavapaketin tilauksen.

Paras paikka saada tietoa eSports-tapahtumista on liigojen verkkosivustot, pelisivustojen eSports-osiot tai jopa online-urheiluvedonlyöntisivusto, jossa voit nähdä, mihin tapahtumiin voit todella panostaa.

Mitä eSports-vedonlyöntivaihtoehtoja on olemassa?

Kokeneet urheilutoimittajat ovat tottuneet kehittyneisiin urheiluvedonlyöntimarkkinoihin, joissa voidaan asettaa monia erilaisia panoksia.

Onneksi tilanne on pitkälti sama kuin myös eSports-vedonlyönnissä. Vaikka näiden tapahtumien urheiluvedonlyöntimarkkinat ovat suhteellisen uudet, vedonlyöntimahdollisuuksia on jo melko vähän.

Tässä osiossa tarkastelemme, mitä siellä tarjotaan, ja käymme läpi myös joitain eSports-vedonlyöntivinkkejä, joiden avulla voit hyödyntää vedonlyöntikokemustasi.

On syntynyt kaksi pääasiallista vedonlyöntityyppiä eSportsissa: ihovedonlyönti ja käteisvedonlyönti.

Ihovedonlyönnissä se on hieman erilainen kuin perinteisellä nettikasinolla. Pohjimmiltaan ainutlaatuisia peliesineitä (joita kutsutaan nahkoiksi) pitää hallussaan kolmannen osapuolen palveluntarjoaja (ihon vedonlyöntisivusto), ja pelaajat käyttävät niitä kuin kasinosiruja. Näiden pelimerkkien avulla pelaajat jatkavat sitten minkä tahansa määrän pelejä, kuten kolikkopelejä, rulettia ja vedonlyöntiä ottelutuloksista.

Erittäin tärkeää on, että ihon vedonlyöntisivustoja ei säännellä suurimmalla osalla lainkäyttöalueista, ja siksi ne ovat melko riskialttiita. Tämä ei tee niistä välttämättä laittomia, mutta varovaisuutta suositellaan.

Mitä tulee käteisvedonlyöntiin eSportsissa, niitä säätelevät samat elimet, jotka säätelevät perinteisiä urheilulajeja, ja niitä tarjoavat tunnetut ja luotettavat tuotemerkit, jotka tunnet jo.

Hyvien online-urheiluvedonlyöntisivustojen avulla voit tehdä nämä hyvissä ajoin ennen varsinaista kilpailua.

Lopuksi on vielä järjestelmän veto. Perinteisissä urheilulajeissa nämä ovat useimmiten tehtyjä vetoja, koska pinotut kertoimet voivat johtaa erittäin vaikuttaviin voittoihin. Tietenkin mitä enemmän tapahtumia lisäät vetolipukkeeseesi, sitä suurempi riski menee. Se on täysin sama eSportsissa. Tämä vedonlyöntimenetelmä on edistynein, riskialttein, mutta myös mahdollisesti palkitsevin, minkä vuoksi online-urheiluvedonlyöntisivustoilla se on tosiasiallisesti vakiopanos.

Kuten perinteisissä urheilulajeissa, on myös mahdollista asettaa live-vetoja. Nämä toimivat samalla tavalla kuin perinteisissä urheilulajeissa, lyöt vetoa ottelun aikana sen sijaan, että asettaisit vedon etukäteen.

eSport-erityiset online-vedot

Toistaiseksi kattamamme vedot ovat samat perinteisissä ja elektronisissa urheilulajeissa. Mutta pelattavien videopelien erityisluonteen vuoksi on olemassa tietyntyyppisiä vetoja, joita voit tehdä vain, kun panostat sähköisten videopelikilpailujen tuloksiin.

Nyt nämä vedot riippuvat tietystä pelistä, mutta ne kaikki edellyttävät vedonlyöntiä tapahtumista, jotka tapahtuvat osana pelaamista. Esimerkiksi League of Legendsissa voit löiä vetoa siitä, mikä joukkue voittaa ensimmäisen kartan, tai CS:GO: ssa voit löiä vetoa siitä, kuka saa ensimmäisenä 5 tappoa.

Eksoottisempia vedonlyöntityyppejä löytyy joistakin urheiluvedonlyöntisivustoista, joissa on raskas eSports-painopiste. Mikä joukkue tuhoaa ensimmäisen tornin, lohikäärmeen tai estäjän, on esimerkki tällaisesta vedonlyönnistä, joka tulee League of Legendsista, mutta samanlaisia karttaelementtejä on myös muissa MOBA-peleissä.

On sanomattakin selvää, että nämä eksoottiset vedot on parasta jättää niille, joilla on enemmän kuin syöttö ymmärrys kyseisestä pelistä.

Joitakin eSports-vedonlyöntivinkkejä

Keskity peleihin, jotka tunnet parhaiten

Toinen tapa, jolla perinteiset urheilu- ja eSports-vedonlyöntit ovat tuttuja, on se, että sinun pitäisi pitää vedonlyönti peleissä, joista todella tiedät jotain. Monet tarjotuista peleistä ovat melko monimutkaisia, ja jos et tunne sääntöjä tarpeeksi, vedonlyöntisi on alioptimaalista. Jos et todella seuraa eSportsia nyt, mutta olet kiinnostunut, parasta olisi alkaa katsella turnausvirtoja eri peleille ja valita se, joka näyttää houkuttelevimmalta oppia.

Seuraa joukkueita ja pelaajia

Kun sinulla on haluamasi peli, tutustu joukkueisiin ja pelaajiin, jotka ovat liigoissa ja jotka ilmestyvät otteluihin. Analysoimalla niiden historiallista suorituskykyä tietyissä kartoissa ja tilanteissa voit ennustaa paremmin otteluita. Sinulla on myös parempi tunne siitä, tarjoaako tietty vedonvälittäjä sinulle realistisia kertoimia. Varmista, että tarkista myös joukkueiden ja pelaajien sosiaalinen media kaikista tapahtumista, jotka voivat auttaa sinua tekemään päätöksen.

Muista tapahtumamuoto

Toinen asia, joka on otettava huomioon online-eSports-vetoa tehtäessä, on tapahtumamuoto. Onko se paras yhdestä, kahdesta, kolmesta tai jopa viidestä? Tietenkin mitä pienempi kierrosten (pelien) määrä, sitä suurempi on mahdollisuus järkytykseen. Muista myös, että paras kahdesta on mahdollista tasapeli.

Tarkista, miten yhteisö lyö vetoa

Seuraamalla online-vinkittä, voit saada tuntuman siihen, miten maailma yleensä lyö vetoa ottelusta. Lopullinen päätös on aina sinun, mutta ei haittaa joukkoistaa hieman viisautta.

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

Vastaa