You are currently viewing Vuosi 2021 ja yritysmainonta Esportsin kautta

Vuosi 2021 ja yritysmainonta Esportsin kautta

Lukuaika:3 minuuttia

Kun vuosi 2022 on vain hetken päässä, on aika paljastaa Esports Insiderin vuosittainen yhteenveto luovimmista esports-mainoskampanjoista. Tässä, joka esitetään joitain vuoden 2021 parhaista ja luovimmista esports-mainoskampanjoista. Täällä meillä Suomessa ei Esportsia käytetä läheskään tähän malliin tv-kanavilla tai suoratoistonkaan parissa – itseasiassa sitä ei mainosteta lähes lainkaan lukuunottamatta pieniä Twitter/Insta/Twitch videoita. Siksi onkin hyvä näyttää tämä listaus myös meidän sivustollamme.

Erste Group x LEC: Esports tuomiopäivä

League of Legends tunnetaan huvittavista mainoskampanjoistaan, joten ei ole yllättävää nähdä Euroopan legendaliigan (LEC) saavuttavan tämän luettelon kolmantena peräkkäisenä vuonna.

Tässä lyhytelokuvassa yhteistyössä eurooppalaisen rahoituspalveluiden tarjoajan ERSTE Groupin kanssa epätoivoiset pelaajat polttavat pelituoleja ja murskaavat tietokoneita sen jälkeen, kun tv-ohjelman isäntä ilmoittaa, että esports ei ole urheilua. On sanomattakin selvää, että rakkaus esportsiin voittaa lopulta.

#believeinyourself hashtagin alla kampanjan tavoitteena on kannustaa esports-pelaajia ja faneja ”olemaan edelleen sivuuttamatta vihaajia” ja ”uskomaan itseensä kuten aina”.

BMW: Vuosi kilpailussa

Vuonna 2020 saksalainen autojätti BMW ilmoitti yhteistyöstä viiden merkittävän esports-organisaation kanssa- nimittäin Cloud9, Fnatic,  FunPlus Phoenix,  G2 Esports  ja T1 , osana monivuotista kampanjaansa nimeltä #UnitedInRivalry. Kampanjan viestin mukaan tätä pidettiin maailmanlaajuisena lähestymistapana BMW: n esportsiin, koska nämä organisaatiot sijaitsevat Pohjois-Amerikassa, Englannissa, Saksassa ja Kiinassa.

Kampanjan seuraavassa vaiheessa BMW teki selväksi todellisen tavoitteensa – luoda ”brutaali kilpailu” luomalla liiton parhaiden kilpailevien esports-orgien välille.

Varoitettuaan, että se iskee uudelleen, automerkki piti lupauksensa ja palasi muutama kuukausi myöhemmin teaserilla Heroes of Rivalry -manga-sarjaansa, jossa kumppanijoukkueiden pelaajat kohtaavat seikkailuja rinnakkaisessa fantasiaympäristössä. Markkinointipotentiaaliaan hyödyntävä sarja sisältää myös uutisia BMW:n tulevasta osallistumisesta esportsiin.

Ralph Lauren x G2 Esports: SO MAJESTIC

G2 League of Legends -tähti Martin ”Rekkles” Larssonin valitseminen kampanjansa kasvoiksi ylellisen muotibrändin Ralph Laurenin kanssa oli kiistatta loistava valinta G2: lta.

Ilmoitusvideo paljastaa Ralph Laurenin G2 Esportsin yksinoikeudella muotiasuna, mikä merkitsee tuotemerkin ensimmäistä esports-alaa. Kumppanuuden seurauksena nämä kaksi tuotemerkkiä käynnistivät myös sarjan ”digitaalisia ensimmäisiä” aktivointeja alustoilla, kuten TikTok ja Twitch. 

Lisäksi kampanja oli päällekkäinen Ralph Laurenin Wimbledon-kampanjan kanssa, jossa Rekkles esiintyi muiden ”korkean profiilin” perinteisten urheilijoiden rinnalla, mikä symboloi esportsin tasa-arvoista asemaa perinteisten urheilulajien keskuudessa.

ESL ja Intel: 20 vuotta esports-yhteistyötä

Ilman ESL:iä, Inteliä ja näiden kahden tahon välistä historiallista yhteistyötä esports ei olisi sama kuin mitä se on tänään.

Tämän kahden vuosikymmenen mittaisen kumppanuuden kunniaksi Intel Gaming julkaisi videon, joka sisältää toistoja joistakin suurimmista ja liikuttavimmista hetkistä esportsin historiassa. Täynnä tunteita ja tunteita, tämä mainos ei varmasti jätä mitään esports-fania kylmäksi.

Nike x T1: Vain pelaaja

Ei ole mikään salaisuus, että esports-fanit voivat olla toisinaan melko myrkyllisiä, ja korealaisella esports-organisaatiolla T1: llä on erityisesti oma osuutensa kokemuksista siitä.

Tässä videokohteessa, jossa on entinen T1-streamer JisooGirl, T1 yhdessä urheiluvaatteiden jättiläisen Niken kanssa päätti huomauttaa pelaamisen sukupuolittuneisuudesta ja edistää yksinkertaista, mutta voimakasta viestiä: ”Älä vihaa pelaajaa, ole vain parempi. Olemme kaikki vain pelaajia.”

Rogue x Kia: Liike, joka inspiroi

Kun pohjoisamerikkalainen esports-organisaatio Rogue ilmoitti uudistaneensa kumppanuutensa autonvalmistaja Kia Motorsin kanssa, tämä siististi ohjattu video tuli tukemaan Kian ”Liikettä, joka inspiroi” brändin narratiivia.

Videolla entinen Rogue League of Legends -pelaaja Steven ”Hans sama” Liv kertoo inspiraatiostaan tavoitteidensa saavuttamiseen, piirtämiseen ja esportsiin ja korostaa tavoitteiden, intohimon ja parannuspyrkimysten merkitystä.

Osana kampanjaa Rogue ja Kia tuottivat useita muita paikkoja, joissa esiintyi Rogue-pelaajia, jotka kaikki keskittyvät inspiraatioon tärkeimpänä liikkeellepanevana voimana.

Fnatic x Jack Linkin: BEEEEFF MODE

Pelaajien täyden hype-tilan suhteen on jotain todella houkuttelevaa, koska teema löytyy kaikentyyppisestä mainonnasta pelaamisessa ja esportsissa.

Näin ollen Jack Link’s, yhteistyössä Fnaticin kanssa,oli ”petotilassa” tai tässä tapauksessa ”BEEEEFF MODE”, jota kuvataan katalysaattorina kaikille pelitavoityksille. Odotetusti paikka viittaa siihen, että tämä pelien ylivalta saavutetaan napostelemalla Jack Linkin naudanlihan kuivalihaa.

Osana kampanjaa fanit pystyivät jakamaan suurimmat #BeefMode hetkensä saadakseen mahdollisuuden voittaa Fnatic-aiheisia pelilaitteita ja saada videonsa esillä Fnaticin sosiaalisessa mediassa.

Suomalaista mainosyhteistyötä

Tässä seuraavassa esimerkissä nähdään HAVU:n ja Martelan yhteistyön tulos.

Myös suomalainen KOVA Esports on tehnyt kaupallista yhteistyötä videolla, mm. YTK:N kanssa.

Koska saamme nähdä pääkanavilla jonkin suomalaisille kuluttajille suunnatun eurheiluun tukeutuvan mainoksen, ja mitä alaa se sitten mainostaakaan, tai palvelua?

Originaali lähde: https://esportsinsider-com.cdn.ampproject.org/c/s/esportsinsider.com/2021/12/best-esports-adverts-2021/?amp

Vastaa