You are currently viewing Aika uusia oma pelikone, striimilaitteet tai kamera?
Professional headphones with microphone for video games and cyber sports gaming monitor in neon color blur background.

Aika uusia oma pelikone, striimilaitteet tai kamera?

Lukuaika:2 minuuttia

Tekniikka menee kovaa vauhtia eteenpäin ja siellä etupäässä menevät sovellukset ja pelit vaativat aina vain enemmän koneilta, näytöiltä ja jopa pelaajilta. Pari vuotta sitten ostamasi kone voi toimia vielä ihan hyvin, mutta sen ominaisuudet eivät välttämättä riitä kaikkiin uusimpiin julkaistuihin peleihin tai ohjelmistoihin – on siis aika vaihtaa konetta, tai ostaa ne uudet striimaulaitteet. Kaikki uusi kuitenkin maksaa, mistä raha?

Uudet laitteet luotolla

Täysi-ikäisenä voi aina hakea luottoa. Nykyaikana kun sitä voi hakea oman pankin lisäksi nopeasti ja vaivattomasti netin lainasivustoilta, joilta saa samalla useamman lainatarjouksen, ja pääsee samantien vertailemaan, mikä mahdollisista lainoista olisi itselle se sopivin. Pieni nyrkkisääntö on, että älä ota enempää lainaa, kuin mitä oikeasti tarvitset. Kaikelle rahalle kyllä löytyy käyttöpaikka, sen me tiedämme jokainen.

Vaikka sen luoton hakeminen ja saaminenkin ovat nykyään entistä helpompaa, ei se tarkoita, etteikö sitä luottoa pidä miettiä kuitenkin loppuun asti. Jokainen laina pitää kuitenkin maksaa aikataulunsa mukaisesti myös pois, ja lainaa kannattaa ottaa vain sen verran, kun oikeasti myös pystyy sitä omaa velkaansa lyhentämään. Siksi lainasivustoilla on tarjolla myös yksinkertaisia laskureita, joiden avulla oman talouden luvut on helppo saada yhdellä kertaa esille, ja sitä kautta kenties oikeasti nähdä, millaisiin laitteisiin sitä voisi olla varaa.

Muista myös, että kaikki eivät välttämättä saa lainaa. Lainansaantiin vaikuttaa monta asiaa, kuten työt, oma taloushistoria ja ikä ja jopa missä asut. Jos kuitenkin saat lainan, pyri varmistamaan, että saat sen myös hoidettua, jotta jatkossakin laina-asiointi on sujuvaa.

Harrastus vai työ

Toinen asia on tietenkin sitten se, mihin sitä konetta, kameraa, mikrofonia tms käytetään? Onko kyseessä vain ajanviete, harrastus, vai oikea työ? Yleensä työkoneet maksavat hieman enemmän kuin harrastajan laitteet, koska niitä käytetään enemmän ja niiltä yleensä myös vaaditaan enemmän ominaisuuksia. Toimittajat vastaavasti tuottavat myös omien asiakkaidensa kanssa erilaisia listaksia, kuten Jimms Gamer-koneet tai Pelaajt.comin koostama vinkkilista oman uuden koneen hankintaan.

Kursseja ja koulutusta

Jos nyt olet ottamassa askelta harrastamisesta ammattimaiseen toimintaan, oletko miettinyt tarvetta kurssille tai koulutukselle? On se sitten videointia, pelaamista, koodaamista tai mitä haluatkaan tehdä koneillasi, niin voi olla että kurssin käyminen tai koulutuksen hankkiminen antavat entistä paremmat mahdollisuudet tulevaisuudelle?

Tietokoneiden parissa voi kuitenkin tehdä paljon erilaisia työtehtäviä aina sieltä isojen yritysten IT-tukipalveluista pelifirmojen peli-ja grafiikkakoodaamiseen tai vaikkapa pelifirman sosiaalisen median hallinnointiin. Mitkä ovat sinun omat tavoitteesi?

Oman striimin aloittaminen

Jos olet ajatellut oman striimikanavan aloittamista, suosittelemme ensin omaa testaamista, miten laitteet toimivat ja miten itse onnistut tuottamaan sisältöä. Sitten kun tekniikka on hallussa, on aika miettiä sen oman kanavan sisältöä – miksi joku seuraisi sinua, mitä haluat tehdä, tai käsitellä kanavallasi? Striimaus ei ole vain tekniikkaa, sillä sen tekniikan voivat hankkia kaikki, jotka haluavat – striimaus on parhaimmillaan sellaisen sisällön tuottamista, mistä itse nautit ja pidät, ja jota seuraajasi haluavat katsella yhä uudestaan – siitä syntyvät ne tähdet, joita striimausalalle on kansainvälisestikin syntynyt.

Rohkeus, ja oman itsensä likoon laittaminen ovat avainasioita. Et voi vain kopioida sitä, mitä joku toinen on jo tehnyt, vaan sinun tulisi kehittää jotain aivan omaasi – ja tehdä se siten, että vähitellen saat lisää seuraajia ja katsojia – sekään ei tapahdu hetkessä, jollet sitten pääse tekemään heti alussa yhteistyötä jonkin tahon kanssa, jolla on jo valmiiksi seuraajia!

Mieti! Digitaalinen tulevaisuus on jo nyt, ja jokainen voi miettiä aivan uusia kuvioita omalle tulevaisuudelle, ovat ne sitten ajanvietettä, tai jopa ammattitoimintaa.

Ole rohkea!

Vastaa