You are currently viewing Telian e-urheilusarja Telia Esports Series laajentuu – Koululiiga nyt myös yläkouluihin

Telian e-urheilusarja Telia Esports Series laajentuu – Koululiiga nyt myös yläkouluihin

Lukuaika:3 minuuttia

Telian e-urheilusarja Telia Esports Series ja koulujen välistä elektronisen urheilun kilpailutoimintaa järjestävä Educational Masters aloittavat yhteistyön. Tavoitteena on vaikuttaa positiivisesti nuorten, koulujen ja perheiden arkeen tarjoamalla lapsille ja nuorille innostavaa, osallistavaa ja vastuullista e-urheilutoimintaa. Koululiigan uusi kausi starttaa maaliskuussa.

”Opiskelijoilla on ollut viime vuosina rajalliset mahdollisuudet nähdä koulukavereita ja viettää aikaa yhdessä. Haluamme tarjota opiskelijoille mielekästä yhteistä tekemistä ja olla sitä kautta ehkäisemässä myös koronan tuomia negatiivisia vaikutuksia nuorten terveyteen ja jaksamiseen. Uskomme, että koulutoiminnan kautta pääsemme myös viestimään laaja-alaisesti pelaamisen positiivisista vaikutuksista”, kertoo Telian pelaamisen ja esportsin vetäjä Niklas Segercrantz.

Koululiiga eli Educational Masters on eri kouluasteille suunnattu elektronisen urheilun liiga, jossa kilpailevat korkeakoulut, toisen asteen oppilaitokset ja yläkoulut omilla sarjatasoillaan. Maaliskuussa käynnistyvä kausi on jo neljäs Koululiigan liigakausi ja nyt toiminta laajenee ensimmäistä kertaa myös yläkouluihin. Oppilaitokset kilpailevat keväällä 2022 mestaruudesta CS:GO-, NHL-, Fortnite- ja LOL-peleissä.

”Useissa lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille suunnatuissa terveystutkimuksissa nousee esille huolestuttavia merkkejä kasvavasta työ- ja opiskelukyvyn heikkenemisestä, yksinäisyyden lisääntymisestä ja arjen mielekkyyden puutteellisuudesta. Huoli hyvinvoinnista ja jaksamisesta on siis hyvin todellinen. Yhdessä Telian, kumppaneidemme ja sidosryhmiemme kanssa meillä on mahdollisuus järjestää toivottua e-urheilutoimintaa ja tuoda oma osuutemme nuorten hyvinvoinnin tukemiseen”, sanoo Educational Mastersin johtaja Otto Takala.

Koululiigaa pyöritetään Suomen elektronisen urheilun liiton (SEUL), Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliiton (SAKU), Suomen lukiolaisten liiton (SLL), Koululiikuntaliiton (KLL) ja Opiskelijoiden liikuntaliiton (OLL) kanssa.

”Telia Esports Seriesin kantavana ajatuksena on alusta asti ollut ”Rise to the top”, eli tavoitteena on luoda pelaajille mahdollisuuksia harrastaa pelaamista kilpailullisesti, kehittyä ja nousta huipulle. Kannustan siis nuoria pelaamaan ja vanhempia hurraamaan”, iloitsee Niklas Segercrantz.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: https://assembly.org/edumasters

Koululiigan pelejä voi seurata Twitchistä: www.twitch.tv/educationalmasters


Muita aiheita muualta luettavaksi:

Vapaa-ajalla uutta ajatuksia

Oletko kahvijuojana perussuomalainen eli suodatinkahvin ystävä? Nimittäin viimeisten vuosien aikana suomalaiset ovat lisänneet huomattavasti myös uusien kahvien juomista, makukahvien, tummien kahvien ja se on tapahtunut paljolti kapselikahvien kautta, miten sinulla?

Meillä on myös entistä enemmän sitä vapaa-aikaa käytettävissä, ja samalla myös entistä enemmän varallisuutta, joten olemme alkaneet käyttää rahaa itseemme, tehdäksemme meistä tyytyväisempiä ja samalla tehdäksemme itsemme kauniimmaksi. Samalla olemme entistä tietoisempia myös eläinystäviemme kuten koirien tarpeista, sillä ovathan koirat kuitenkin yksi ihmisen parhaista ystävistä. Tämä kaikki vie meidät kohti tervettä perhettä, ja entistä terveellisempää arkea, kai.

Nämä asiat ovat yhteiskunnallinen kehitys ovat tuoneet arkeemme myös ajatuksia kierrättämisestä ja tulevaisuudestamme erilaisin tavoin – meistä on tullut entistä vastuullisempia kuluttajia ja jatkossa meidän on oltava sitä enemmänkin. Miten sinä esimerkiksi omassa arjessasi huomioit erilaiset vastuullisuuteen liittyvät kysymykset? Ja kun teet tulevaisuudessa päätöksiäsi, oletko miettinyt myös oman taloutesi hallintaa ja kehittämistä, jopa sijoituspalveluiden kautta?

Kahvittelu, kauneudenhoito, koiran kanssa lenkkeily ja oman vastuullisuuden miettiminen liittyvät myös oman kehon kokonaisvaltaiseen hyväksymiseen vai oletko sittenkin uusia laihduttamisideoita etsimässä?

Tekemisellekin on entistä enemmän vaihtoehtoja kaiken lisääntyneen ajan kanssa, me voimme aikuisina aloittaa vaikka uuden pelin pelaamisen, sillä pelaaminen on ihan ok nykyään kaiken ikäisille, tai voimme alkaa oikeasti opetella jotain aivan uutta ja teknistä osaamista itsellemme – kotioloissa, etänä vaikka iltaisin.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Digitaalinen markkinointi: Menestyksen avain digiaikakaudella

Digitaalinen markkinointi on korvaamaton työkalu yrityksille tavoittaessaan laajaa kohdeyleisöä, luodessaan vahvaa brändiä ja kasvattaessaan myyntiään. Tehokas digitaalinen markkinointistrategia hyödyntää hakukoneoptimointia, sosiaalista mediaa, sisältömarkkinointia ja maksettua mainontaa. Se tarjoaa yrityksille mahdollisuuden menestyä tässä digitaalisessa liiketoimintaympäristössä. Tutustu myös Google hakukoneoptimointi aiheeseen!

Liiku kätevästi kaupungilla – Sähköpotkulauta vuokraus

Koe vaivaton tapa liikkua kaupungissa sähköpotkulaudan avulla. Sähköpotkulauta vuokraus tarjoaa joustavan ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon liikkumiseen. Nappaa kätevästi lähin potkulauta, käytä sitä tarpeesi mukaan ja palauta helposti loppumatkasta. Unohtumattomat kaupunkiseikkailut odottavat sinua, kun hyödynnät sähköpotkulauta vuokrauksen edut.

Kulutusluotto – Joustava taloudellinen tuki tarpeisiisi

Tarvitsetko rahallista tukea suunnitelmiisi? Kulutusluotto tarjoaa joustavan vaihtoehdon. Voit hakea lainaa tarpeidesi mukaan, oli kyse sitten matkasta, kodin remontista tai uuden elektroniikan hankinnasta. Kilpailukykyiset korot ja joustavat maksuehdot mahdollistavat taloudellisen tilanteesi huomioimisen. Hae kulutusluottoa luotettavalta rahoitusyhtiöltä ja saa tarvitsemasi tuki elämäsi eri vaiheisiin.

Sosiaalisen median nousu

Sosiaalinen Media nousu on ollut mullistava ilmiö internetin kehityksessä. Se on luonut uudenlaisen viestinnän ja yhteisöllisyyden muodon, joka perustuu käyttäjien osallisuuteen ja sisällön jakamiseen. Sosiaalisen median alustat, kuten Facebook, Twitter, Instagram ja YouTube, ovat luoneet valtavan käyttäjäpohjan ja muuttaneet tapaa, jolla ihmiset vuorovaikuttavat verkossa.

Vastaa