You are currently viewing Kuinka tulet hyväksi e-urheilijaksi?

Kuinka tulet hyväksi e-urheilijaksi?

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uutiset
  • Artikkelin kommentit:1 kommentti
Lukuaika:2 minuuttia

E-urheilu on noussut valtavaan suosioon muutaman viime vuoden aikana. Videopelit ovat niiden julkaisusta asti kerännyt ympärilleen porukkaa ja ne ovat erityisen suosittuja etenkin nuorten miesten keskuudessa.

Pelaamiseen on aina suhtauduttu hyvin varautuneesti. Usein pelaajia kehotetaan sulkemaan koneet ja keksimään jotain järkevämpää tekemistä. Ajat ovat muuttuneet ja nykyään pelaamisesta voi tulla jopa ammatti.

Parhaat pelaajista ansaitsevat menestyksellään yli satojen tuhansien eurojen vuositulot. Menestystarinoiden ja suosion kasvun myötä yhä useampi on aloittanut pelaamisen harrastamisen ja niiden ympärille on kertynyt suuret kannattajajoukot.

Seuraavaksi pohdimme mitä vaaditaan, jos haluaa tulla hyväksi kilpapelaajaksi?

Lähtölaukaus kohti mestaruutta

Äkkiseltään tietokoneella tai pelikonsolilla pelaaminen saattaa tuntua tyhjänpäiväiseltä huvilta ja monet olettavat, että mestariksi tuleminen on helppoa. Sitä se onkin silloin, kun pelaaminen pidetään harrastuksena.

Lajista voi hakea hetkellistä viihdettä arkeen samaan tapaan, kuin bonusedun listaamilta uusilta kasinoilta. Tarjolla on kuitenkin kaikki mahdollisuudet viedä harrastus pidemmälle ja kääntää se voitokkaaksi uraksi.

Markkinoilta löytyy paljon myös mobiilipelejä, mutta lajin ammattimainen kilpailu on keskittynyt tietokoneella ja pelikonsoleilla pelaamiseen. Maailmasta löytyy jo yli miljardi tietokonepeliharrastajaa ja lajin pariin lyöttäytyy jatkuvasti lisää porukkaa.

Se tuo luonnollisesti mukanaan haasteen kehittyä muita paremmaksi pelaajaksi. E-urheilusta voidaan puhua vasta siinä vaiheessa, kun pelataan ammattimaisesti ja pelaamista tukee jokin sponsori tai yhdistys.

Uudet pelaajat pääsevät keskittymään täysin pelaamiseen, sillä legendaarinen CS:GO -kokoonpano ENCE, Jesse “JerAx” Vainikka, Lasse “MATUMBAMAN” Urpilainen ja Topias “Topson” Taavitsainen ovat raivanneet suomalaisen e-urheilun kaikkien tietoisuuteen.

Jos tahtoa riittää, niin kenestä tahansa voi tulla lajin ammattilainen. Seuraavaksi muutama vinkki siitä, mitä aloittelevan pelaajan kannattaa ottaa huomioon:

Keskity harjoittelemaan yhtä peliä

E-urheilu jakautuu moniin eri alalajeihin. Tunnetuimpia peleistä ovat Dota 2, Counter-Strike, League of Legends ja Pubg, mutta lisäksi pelata voi urheilupelejä kuten FIFA, Madden NFL, NBA 2K tai NHL.

Pelien joukosta kannattaa valita itselle mieluisin ja keskittyä harjoittelemaan omia taitoja siinä. On tärkeää ottaa haltuun kokonaisuudessa yksi peli ja sen jälkeen siirtyä kokeilemaan muitakin.

Hanki hyvät laitteet

E-urheilussa tärkein väline on tietokone tai pelikonsoli sekä nettiyhteys. Laitteen ominaisuudet ovat todella tärkeät, mutta vaatimukset riippuvat täysin mitä peliä pelataan. Esimerkiksi Fortinen pyörittämiseen riittää halvempi pelikone, mutta uusimman Call of Duty: Warzonen pyörittämiseen tarvitaan enemmän tehoja.

Lisäksi pelaamiseen tarvitaan muun muassa laadukkaat kuulokkeet, hiiri ja näppäimistö. E-urheilussa pelitaitojen lisäksi erittäin tärkeässä asemassa on käytössä olevat välineet.

Kehitä jatkuvasti pelitaitojasi

Pelaajan tärkeimpiä ominaisuuksia on hyvä reaktio- ja hahmotuskyky sekä joukkuepeleissä suuressa osassa on kommunikointi ja kyky tehdä yhteistyötä. Näitä voi kehittää vain harjoittelemalla.

Itselle on hyvä asettaa tavoitteita ja mennä määrätietoisesti niitä kohden, vaikka tulisi vastoinkäymisiä. Toisinaan oma-aloitteinen harjoittelu voi tuntua turhauttavalta. Tarjolla on erilaisia kursseja ja leirejä, jotka opastavat omien taitojen kehittämisessä ja opastavat miten joukkue rakennetaan.

Osallistu turnauksiin

Omien taitojen näyttökenttä on turnaukset. Kerää kasaan oma joukkue ja haasta taidot erilaisissa turnauksissa. Niihin kannattaa osallistua alusta asti, koska ne ovat paras tapa kerryttää kokemusta ja nähdä oman tiimin heikkoudet.

Suomessa pelataan kymmeniä verkkoturnauksia vuosittain. Niiden etu on se, ettei pelaajan tarvitse matkustaa kotoa mihinkään ja henkilökuntaa tai kalustoa ei juurikaan tarvita. Palkintopotit ovat näissä usein pienempiä, mutta tärkeämmässä asemassa onkin joukkueen taitojen kehittäminen.

Harjoittelu tekee mestarin

E-urheilu on loistava laji, koska sen pariin pääsee helposti kotoa käsin. Jos kotoa löytyy nettiyhteys ja edes jokin tasoiset pelilaitteet, niin lisäksi tarvitaan vain kiinnostus videopelejä kohtaan ja motivaatio kehittää itseään pelaajana. Hyväksi pelaajaksi tulemisen salaisuus piilee sitkeän, määrätietoisen harjoittelun takana.

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

Vastaa