You are currently viewing Koti ja omat pelikoneet

Koti ja omat pelikoneet

Lukuaika:3 minuuttia

Kuinka hyvin pidät huolta omista digilaitteistasi? Vai joudutko ostamaan uusia tämän tästä, kun puhelin on uinut kokiksessa, näppäimistö on täynnä hampurilaisen muruja ja hiiri on niin tahmea, etteivät sormet tahdo enää irtoa pelisession jälkeen? Vaikka moni asia pelaamiseen ja siisteyteen liittyen ovat itsestään selviä, ajattelimme kuitenkin käydä aivan listauksen avulla läpi muutaman kohdan.

Huolehti puhelimestasi

Toivottavasti sinulla on jo jonkinlainen suojakuori tai suoja älypuhelimessasi, jos ei, niin tsekkaa Skalhuset verkkokaupan tarjoukset, sillä suojaus voi antaa puhelimellesi lisäelämän putoamisen ja muidenkin vahinkojen varalta. Samalla voisit myös käydä läpi puhelimesi sovellukset ja poistaa kaiken turhan – eivät ne välttämättä vie hirveästi tilaa muistista, mutta ne voivat välillä haitata jopa pelaamista ottamalla kaistaa omalle päivitykselleen juuri pahassa pelikohdassa kuin jokainen extra ping-aika merkitsisi.

Puhelimen hajoamista ja puuttumista arjessa ei välttämättä osaa edes ajatella, ennen kuin niin tapahtuu. Vai koska olet viimeksi miettinyt, mitä kaikkea itseasiassa teet puhelimellasi, ja mitä et voisi ilman sitä tehdä? Onnistuuko esimerkiksi laskujen maksaminen ilman puhelintasi?

Huolehti näppäimistöstäsi sekä hiirestäsi

Ymmärrämme, että näppäimistö ja hiiri ovat käyttötavaroita, mutta jos olet sijoittanut niihin pari sataa euroa, niin eikö olisi kiva, jos ne myös toimisivat ilman viiveitä. Siihen auttaa pari simppeliä asiaa:

  • älä syö tietokonepöydällä
  • älä tuo sokerijuomia tietokoneen välittömään läheisyyteen
  • pese kätesi, tai ainakin pyyhi ne ennen pelisession aloittamista

Ei ole pahaksi myöskään joskus käyttää ihana paineilmaa näppäimistön putsaamiseen, varsinkin jos tuo ensimmäinen kohta välillä unohtuu.

Huolehdi itse pelikoneesta

Onko muuten tietoturvasi kunnossa, etkä ole luottanut ihan kaiken maailman mahdollisiin maksuttomiin sovelluksiin? Jos olet ollut tarpeeksi epäilevä, ei koneessasi välttämättä ole mitään ylimääräistä, mutta jos sinulla on kone ollut jo jonkin aikaa käytössä, olet aivan takuuvarmasti asennellut ja kokeillut vähän sitä sun tätä, jonka olet jättänyt sitten myös koneelle – tsekkaa nekin pois ainakin pari kertaa vuodessa, samalla kun varmistat, että sinulla on tärkeimmät tiedot ja dokumentit jossain muualla kuin kotikoneella arkistoituna ja saatavilla, jos se oma ykköskone hajoaa syystä tai toisesta.

Pöly on myös yksi koneiden kirosanoista, ja varsinkin jos koneesi on ahtaassa paikassa minne pöly kerääntyy, on sinun tärkeä välillä puhaltaa pölyt myös koneen sisältä – tiedät mitä tapahtuu kun kuumuus ja pöly liittyvät yhteen tietokoneen komponentilla…. etkä halua sitä juuri silloin kun olet voittamassa kaveria tiukassa kamppailussa.

Huolehdi omasta tietoturvastasi

Tuossa jo edellisessä otettiin kantaa tietoturvaan. Lähinnä siinä se, että käytä sellaisia salasanoja, jotka eivät ole välttämättä ihan heti opeteltavissa. Hyvä vinkki on ottaa siihen tietokoneen lähelle jokin kirja ja valita sieltä sivu summamutikassa ja valita lause salasanaksi – ei ole nimittäin sitten helpommasta päästä sovellustenkaan sitä ratkaista, kun vielä laita numeroita ja parit erikoismerkit mukaan.

Äläkä unohda myöskään sen oman puhelimen tietoturvaa!

Huolehti itsestäsi

Sitten se kaikkein tärkein kohta, eli omasta itsestä huolehtiminen. Ensinnäkin: SYÖ HYVIN, ja monipuolisesti sekä juo tarpeeksi päivän aikana. Jos tykkäät pelata paljon, pakota itsesi pitämään myös taukoja, joiden aikana venyttelet, juot ja käyt syömässä. Pelikin onnistuu paremmin ja tulosta syntyy, kun kehosi on ravittu, silmät levänneet ja aivot valmiina vastaanottamaan seuraavat haasteet. Hyvä tapa olisi pitää puolen tunnin ulkona kävelyllä käynti välissä. Ulkona käynti nimittäin auttaa silmiä ja aivoja ”resetoimaan” itsensä.

Syömiseenkin kannattaa varautua siten, että jos tiedät edessä olevan pidemmän pelisession, varaa kotiin välipala, joka ei ole tyyliin energiajuomaa ja suklaata, vaan oikeasti energiaa antavia raaka-aineita, ja vaikka pähkinöitä ja porkkanaa ja juomaksi jotain suolaa sisältävää vichy-tyyppistä juomaa. Energiajuomat pitävät sisällään liikaa sokeria, joka antaa energiaa vain hetkeksi tuodakseen vaikutuksen jälkeen väsymyksen tuplana takaisin- no kidding!

Kaiken tämän lisäksi sinun pitää myös muistaa nukkua tarpeeksi- jokainen meistä tarvitsee unta päivittäin ja sisäinen unirytmimme pyrkii kertomaan meille koska mennä nukkumaan ja koska herätä – mutta välillä pitää itsekin ymmärtää mennä nukkumaan ajoissa – ja mielellään ilman että viimeisenä katselet sitä tietokoneen tai älypuhelimen näyttöä!


Muuta luettavaa muualta

Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit 2023 järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta 2023. Vaaleissa valitaan kansanedustajat eduskuntaan vaalikaudelle 2023–2027.

Natiiviartikkelit – tehokas keino markkinointiin

Natiiviartikkelit ovat mainonnan muoto, joka on suunniteltu sulautumaan saumattomasti ympäröivän sisällön joukkoon. Natiiviartikkeli on tehokas tapa tavoittaa uusia asiakkaita ja jakaa tietoa tuotteista ja palveluista. Natiiviartikkelit ovat yleensä informatiivisia ja mielenkiintoisia tekstejä, jotka ovat hyödyllisiä lukijalle. Niiden tarkoituksena on houkutella lukija tutustumaan yrityksen tarjoamiin tuotteisiin tai palveluihin. Natiiviartikkeleita voidaan käyttää eri kanavissa, kuten verkkolehdissä ja sosiaalisessa mediassa, ja ne ovat osoittautuneet erittäin tehokkaiksi markkinoinnin välineiksi.

Vastaa