You are currently viewing Suurimmat esports lajit mobiilissa vuonna 2021
Tietokonepelejä pelatessa tarvitaan hyvä pelituoli ja pelipöytä

Suurimmat esports lajit mobiilissa vuonna 2021

Lukuaika:2 minuuttia

Esports on kasvanut huimasti viime vuosina ja etenkin esports pelien pelaaminen mobiilissa on saanut enemmän suosiota. Tämä nähdään varsinkin monissa Aasian maissa, kuten Intiassa ja Thaimaassa. Mobiili esports on ollut otsikoissa paljon sen jälkeen, kun Fortnite poistettiin Applen ja Androidin kaupoista Epicin lakisyytteen seurauksena. 

Tämä ei kuitenkaan hidasta mobiili esportsin suosiota tai kasvua, sillä monet muut lajit ovat vetäneet puoleensa enemmän yleisöä. Esimerkiksi PUBG Mobile on mobiiliversio jo olemassa olevasta esports pelistä, mutta toiset ovat originaaleja pelejä, jotka ottavat hyödyn irti mobiililaitteiden upeista mahdollisuuksista. 

Suurimmat esports lajit mobiilissa

PUBG Mobile on yksi suurimmista esports peleistä ympäri maailmaa, mutta uudella Global Championships -turnauksellaan se haluaa tulla ”isommaksi kuin League of Legends.” Korkeat ovat tavoitteet, mutta emme ainakaan voi syyttää pelin johtaja James Yangia siitä, että hänen haaveensa eivät olisi tarpeeksi kunnianhimoisia. Arena of Valor on toinen hallitseva nimi mobiili esportsmaailmassa, samoin kuin Free Fire ja Clash Royale.

He, jotka eivät ole tutustuneet esportsiin saattaisivat ajatella heti Fortnitea, PUBG:ia ja Call of Dutya, kun he ajattelevat mobiili esports pelejä. Mutta kyse on enemmän siitä, että nämä pelit ovat esports pelien mobiiliversioita. PUBG:ia lukuun ottamatta näillä peleillä ei ole juuri ollut vaikutusta mobiilialaan.

Katsotuimmat mobiili esports pelit

Jatkuva menestys on hyvä tapa korostaa mobiili esports pelien menestystä. Kun katsomme suosittujen pelien katsojalukuja, kunkin pelin välissä on selkeä rako, mikä korostaa pelien hierarkiaa. Alla olemme kurkanneet viittä suosituinta mobiili esports peliä perustuen vuoden 2019 katselutunteihin:

  1. Arena of Valor
  2. PUBG Mobile
  3. Free Fire
  4. Mobile Legends: Bang Bang
  5. Clash Royale

Suurin rako on neljänneksi ja viidenneksi suosituimpien pelien välissä: jopa 24 miljoonan tunnin ero. Clash Royale voisi nostaa katsojalukujaan kolminkertaiseksi ja se olisi silti viidentenä. League of Legendsiltä on saatavilla uusi mobiilipeli, League of Legends: Wild Rift, jonka odotetaan myös pääsevän listoille.

Suurimmat mobiili esports turnaukset

Alla olevalta listalta näet suurimmat esports turnaukset perustuen palkintopottiin. Fortnitea ei ole listalla, sillä sen pelaaminen on mahdollista myös PC:llä ja mobiilipelaajien on vaikea pysyä mukana pelatessaan PC-pelaajia vastaan mobiililaitteella. Mutta Fortnite olisi ykkösenä listalla, sillä sen palkintopotti on jopa useita miljoonia dollareita.

  1. PUBG Mobile (5 miljoonaa dollaria)
  2. Arena of Valor (2 166 994 dollaria)
  3. Free Fire (2 miljoonaa dollaria)
  4. Brawl Stars (1,5 miljoonaa dollaria)
  5. Magic: The Gathering (miljoona dollaria)

Kuten huomaat, PUBG Mobile dominoi selkeästi tätä kisaa. Kakkosena ja kolmosena olevat lajit jäävät siis selkeästi jalkoihin. Magicia ei ollut tarkoitettu alun perin pelattavaksi mobiilissa, vaan mobiilipeli on vain mobiiliversio PC-versiosta: tällä pelillä on siis hieman enemmän rahaa jaettavana.

Miltä esportsin tulevaisuus näyttää?

Esports on ollut suosittua jo vuosikausia ja lajin suosio vain kasvaa sekä miesten että naisten keskuudessa ympäri maailmaa. Suurimpien ja tunnetuimpien esports lajien rinnalle on tullut uusia mielenkiintoisia pelejä ja pelattavaa riittää. 

Olemme myös nähneet turnausten palkintopottien kasvavan melkoisesti ja miljoonien dollareiden palkinnot houkuttelevat itse kutakin pelaamaan. Myös esports-vedonlyönti on alkanut kiinnostaa kasvavassa määrin, sillä lajien kasvaessa ja yleistyessä myös vedonlyönnin mahdollisuudet paranevat.

Mobiili esports näyttää olevan tulevaisuuden suunta. Tänä päivänä kaikki tapahtuu mobiilissa, joten ei ole mikään ihme, että myös esports on alkanut siirtyä enemmän kohti mobiilialaa.

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

Vastaa