You are currently viewing KOSKA SUOMEEN NAISTEN AMMATTILAISJOUKKUE?

KOSKA SUOMEEN NAISTEN AMMATTILAISJOUKKUE?

Cloud9 teki sen nyt kansainvälisesti esitellessään maailmalle kokonaan naisvaltaisen Valorant joukkueensa Cloud9 White, samalla Cloud9 julkaisi myös Valorant joukkueensa Cloud9 Blue, joka on vastaavasti perinteisempi täysin miesten joukkue.

Onko tämä nyt ensimmäinen askel kohti todellista naisten ja miesten tasa-arvon aikakautta eSports turnauksissa ja scenessä? Aletaanko naisia vähitellen arvostaa yhtä korkealle kuin miehiä. Aikoinaan WoW tapahtumissa naispelaajat olivat aikalailla samalla tasolla miesten kanssa, vaikka luonnollisesti silloinkin naisia haukuttiin, mutta olisiko nyt 2020-luvulla tietokonepelaajat valmiita hyväksymään naiset tasavaltaisiksi pelaajiksi?

Kyllähän Diginitaksella ja Counter Logic Gamingillä on naisia sekä CS:GO että Valorant joukkueissa, mutta näiden tavoitteet ovat tähän asti olleet nimenomaan vain naisille tarkoitetuissa turnauksissa. Cloud9 White lähtee yleiseen ammattilaissarjaan taistelemaan paikastan miesten joukkueiden rinnalla.

Cloud9 pomoihin kuuluva Galyen Malone kertoi tiedotteessa, että organisaatio panostaa oikeasti naisten Valorant joukkueeseen ja lähtee hakemaan joukkueella menestystä yleisestä liigasta.

Lähde: SuomiEsports

Vastaa