You are currently viewing Haastattelu: Kuka on Sami ”Myst1s” Partanen?

Haastattelu: Kuka on Sami ”Myst1s” Partanen?

Lukuaika:3 minuuttia

Lue alta meidän haastattelu, kuinka Sami Partanen aka Myst1s twitch-striimaaja aloitti pelien pelaamisen sekä striimaamisen.

Kerro hieman itsestäsi, että kuka olet?

Olen 30-vuotias kiero tai vuan vähän viärä savolainen isukki, joka tykkää pelata videopelejä ja rakastaa viettää aikaa ihmisten kanssa netissä.

Miten päädyit tai aloitit videopelien pelaamisen ja sen striimaamisen?

Aloin pelaamaan videopelejä alunperin jo 5-6 vuotiaana, jolloin kova suosikki oli The Legend of Zelda : Link to the Past. Omistin tuohon aikaan siis SNES:n, jota kautta etenin Playstation sekä Nintendo 64 maailmaan. Varsinaisesti PC:lle siirryin n. 8-9 vuotiaana, jolloin RTS genre (Warcraft 1 & 2 ja Starcraft) oli kova sana! Competitive peleihin siirryin lähinnä myöhemmässä vaiheessa CS 1.2 ajoilta lähtien teini-iässä ja siitä onkin vauhti vaan lisääntynyt.

Striimaaminen itselleni on kohtalaisen uusi asia, vaikka nyt tällä hetkellä olen tehnyt sitä säännöllisesti useita kertoja viikossa jo kahden vuoden ajan. Syy minkä takia aloitin oli, että eräs kaverini pääkaupunkiseudulta, johon tutustuin CS:GO pelin kautta ehdotti, että miksi en rupeaisi striimaamaan? Perusteluksi sain, että luonteeni ja tyylini pelata yhdessä competitive pelejä oli innostava ja hauska. Iso käsi kyseiselle henkilölle, joka sattuu olemaan Myst1s kanavan ihan ensimmäinen seuraajakin *wink wink* 😉

Mitä pelejä pelaat ja onko jotain tiettyä suosikkipeliä?

Pelaan pääosin FPS pelejä, joista lähimpänä sydäntä on iät ja ajat ollut Counter-Strike, viimeisimpänä luonnollisesti Counter Strike : Global Offensive. Mukaan on tullut myös itselleni entuudestaan täysin tuntematon formaatti kun Battle Royale, josta ehdoton suosikki on Playerunknow’s Battlegrounds. Myös vasta julkaistu Apex Legends vaikuttaa mielenkiintoiselta. Yksi mikä on vielä ylitse kaiken, mutta mikä aiheuttaa paljon päänvaivaa on Rainbow Six Siege, jota olisi niin upeaa pelata enemmänkin, mutta itse koen, että kyseinen peli vaatii pohjille todella paljon tunteja, jotta siihen pääsee kunnolla mukaan.


Mikä on sinun tavoite striimissä?

Olen katsonut jo pitkään eri striimejä suoratoistopalveluista sekä olen pelannut casuaali matchmaking pelejä eri peli genreissä. Nuorissa on todella paljon voimaa ja se, että sanotaan nuorten olevan tulevaisuus, pitää täysin paikkansa. Internetissä useimmiten käy siten, että nuoret helposti saattavat piiloutuessaan anonyymin pelinimen taakse solvata kanssa pelaajia ja olla erittäin ”myrkyllisiä” toisiaan kohtaan, ajoittain pelin tuoman jännityksenkin kautta, mutta myös ajoittain ilman mitään syytä. Se, että peli tilanne kiristyy ja jännitys tiivistyy, varmasti luo lähes väistämättä melkein kaikille ajoittain turhautumisen tunteen ja saatetaan sanoa mitä sylki suuhun tuo, mutta tämä on täysi normaalia. Sen sijaan haluan striimin kautta päästä vaikuttamaan siihen, että nuoret ymmärtäisivät, että voit olla rento ja saada huomiota myös olemalla ystävällinen ja kohtelias kanssa pelaajia kohtaan, vaikka välillä hieman tunteet kuumuvatkin pelin tiimellyksessä. Sen takia kanavallani pelataan AINA katsojien kanssa yhteisöpelejä ja kaikki pääsevät osallistumaan mukaan!

Onko sinulla antaa jotain neuvoja niille, jotka haluaa alkaa striimaamaan tai ovat jo aloittaneet striimaamisen?


Muutama napakka sääntö, kuinka mm. Twitch suoratoistopalveluissa kannattaa käyttäytyä : 1) Kehitä oma juttu, joka tekee sinusta uniikin, 2) verkostoituminen on kaiken a ja o 3) ole kohtelias katsojille ja kanssa striimaajille (tämä tuo sinulle paljon positiivista näkyvyyttä ja voit napata jopa muutaman suuren isännöinnin (host) tai raidauksen!) 4) elä tuputa / mainosta omaa striimiäsi muiden striimeissä ja viimeisenä vaan ei vähäisimpänä : STAY POSITIVE. Summasummarum tästä voi vetää nopsasti yhteen, että kun käyttäydyt internetissä kuin käyttäytyisit muita kohtaan IRL (in real life) niin sinut tullaan ajankuluessa huomaamaan!


Onko jotain muuta, jota haluaisit sanoa?

Jos kaipaat peliseuraa niin suosittelen tulemaan mukaan kattomaan millaisen vaikutuksen upea Myst1s kommuuni voi sinulla tuoda! 🙂 Myst1s kanavalla ei ole mitään merkitystä iällä, sukupuolella, taitotasolla tai millään muullakaan, vaan kaikki ovat enemmän kuin tervetulleita! Minun kanssa saa myös tulla milloin vain keskustelemaan striimaamisesta, pelaamisesta tai käytännössä mistä vaan mikä on tällä hetkellä hypen alla tai mikä mieltä painaa. Rohkeasti vaan striimikanavalle viestiä tai yksityisviestinä sosiaalisen median tai discordin kautta! Minut saa kadulla pysäyttää ja tulla juttelemaan, ettei tarvitse laittaa yksityisviestiä perään (niinkuin muutama on jo laittanut, ihanat! :,) <3), että : ”Näin sinut kaupungilla, mutta en uskaltanut tulla moikkaamaan..” Tätä striimausta teen täysin rakkaudesta lajiin yhdessä teidän nuorten sekä toki myös vanhempienkin katsojien kanssa! <3

MYST1S muualla:


Tällä artikkelilla on yksi kommentti

Vastaa