You are currently viewing Haastattelussa Senior Fighters!
Kuva: Senior Fightersin facebook

Haastattelussa Senior Fighters!

Lukuaika:1 minuuttia

E-URHEILUA.COM:in haastattelussa on tällä kertaa Senior Fightersin Kari ”Karikojootti” Lahti sekä Eija ”nalleKo” Kontio, jotka pelaa Counter Strike nimistä peliä yhdessä joukkueensa kanssa. Kuuntele haastattelu alla olevasta soittimesta.

KUUNTELE:

Mikä on Senior Fighters?

Senior Fighters on yli 50 vuotiaille senioreille tarkoitettu peliyhteisö ja Counter Strike joukkue. Tällä hetkellä joukkueessamme on viisi pelaajaa, joiden keski ikä on 66 vuotta. Nuorin pelaajamme on 59 vuotias ja vanhin 73 vuottias. Otteluissa pelaavan joukkueen keski-ikä on jatkossa aina vähintään 60 vuotta. Harjoituksissa voimme kuitenki pelata otteluita kokoonpanoissa, joissa iällä ei ole väliä. Saattaapa joskus tulevaisuudessa peliyhteisössämme olla omat joukkueet nuorille senioreille, senioreille ja vanhemmille senioreille. Yläikärajaa meillä ei ole.

Senior Fightersn Counter Strike joukkue perustettiin syksyllä 2018 Enter ry:n vuosittaisen pelitapahtuman suunnitteluryhmässä. Peliyhteisöön ja joukkeueeseen mukaan tuleminen ei kuitenkaan edellytä Enterin jäsenyttää. Senior Fighters toimii verkossa Discord -keskutelupalvelussa, joten asuinpaikkakunnallakaan ei ole väliä. Tällä hetkellä meillä on jäseniä Kotkasta, Nurmijärveltä, Espoosta ja Helsingistä. Parhaillaan eräs pelaajamme on lomalla Espanjassa ja on täysillä mukana sieltä käsin. Harjoituksissa on koettu sekin, että eräs pelaajamme ollut mukana pelaamalla läppärillään henkilöautossa kotimatkallaan kesämökiltä. Kuljettajana oli kuitenkin hänen puolisonsa.

Kokemuksemme mukaan pelaaminen on hauskinta, mielenkiintoisinta ja jännittävintä silloin, kun vastapuolen pelaajat ja joukkueet ovat suurin piirtein saman tasoisia. Tavoitteenamme onkin, että saisimme mahdollisimman pian mukaan lisää pelaajia niin, että voisimme muodostaa vähintään kaksi joukkuetta, jotka voisivat harjoitella ja pelata keskenään. Senioreiden mukaan saaminen on ollut haasteellista. Nuoremmat Counter Striken pelaajat voivatkin auttaa meitä pelaajien löytämisessä kertomalla joukkueestamme lähipiirissään oleville sopivan ikäisille senioreille. Jos he tämän lisäksi vielä perehdyttäisivät heidät peliin, sitä parempi. Se ei kuitenkaan ole välttämätöntä, sillä me opastamme, neuvomme ja valmennamme mukaan tulevat seniorit pelaamisen alkuun.

Toistaiseksi emme ole löytäneet toisia seniorijoukkueita pelaamaan kanssamme. Vaikka muutamia seniorijoukkueita on olemassa, ei otteluita ole onnistuttu järjestämään. Olemme nähneet joitakin videoita heidän keskenään pelaamista otteluista ja niiden perusteella he eivät pelaa ainakaan täysillä kilpapelisäännöillä kuten Senior Fighters.

Kanaliiga on antanut meille mahdollisuuden päästä ottelemaan edes jossain määrin saman tasoisten joukkueiden kanssa. Olemme mukana meneillään olevassa Kanaliigan aloittelijoiden sarjassa, jota kutsutaan myös Tipuliigaksi

Senior Fightersin kotisivuille pääset suoraan TÄSTÄ!

Löydät Senior Fightersin facebookista, johon pääset suoraan TÄSTÄ!

Tällä artikkelilla on 3 kommenttia

 1. DaRak

  Tosi hyvä interviewi! Propsit siitä että oli podcast ja teksti samassa! 🙂

 2. samuswaggins

  Super cool et jopa vanhempi sukupolvi rupeaa kiinnostumaan esportsista!! +50v cs-liiga milloin? 😁

  1. O S 1 R I S

   Toivotaan et tulis joku Senior CS-league vaikka faceit toin. 👌

Vastaa