You are currently viewing E-urheilu on kasvanut ja se on tullut myös vedonlyöntiin – mutta millainen laji on kyseessä pelaamista ajatellen?

E-urheilu on kasvanut ja se on tullut myös vedonlyöntiin – mutta millainen laji on kyseessä pelaamista ajatellen?

Lukuaika:3 minuuttia

E-urheilu on kasvanut huomattavasti 2000-luvulla. Aluksi e-urheilu oli lähinnä harrastelijoiden ja tietokonepelien ystävien tapahtuma, mutta siitä on tullut valtava teollisuus, joka houkuttelee miljoonia katsojia ja pelaajia ympäri maailmaa. Samalla siitä on tullut houkutteleva laji myös vedonlyöntiin ja sille on omat parhaat vedonlyöntibonukset jo listattukin. Mutta millainen laji e-urheilu on pelata, jos itse ei pelaa pelejä?

E-urheilusta

E-urheilu on nyt laajalti tunnustettu urheilumuoto, joka on ottanut paikkansa olympialaisten kaltaisten tapahtumien kilpailuohjelmassa. Monet suuret yritykset ovat investoineet e-urheiluun ja sponsoroinnin määrä on kasvanut huimasti. E-urheilijat ovat myös saaneet tunnustusta ja rahallista palkkiota kilpailumenestyksen perusteella.

Tämän kaiken seurauksena e-urheilu on kasvanut valtavaksi teollisuudeksi, joka houkuttelee valtavasti katsojia ja pelaajia ympäri maailmaa. E-urheilusta on tullut myös suosittu kohde vedonlyönnille, mikä osoittaa sen kasvavan merkityksen ja suosion. Tämän kaiken ohella viime aikoina on mediaan noussut isoin otsikoin alan isoimpien toimijoiden ongelmat, jotka vain kertovat alan uutuuden viehätyksen loppumisesta. Pelejä pelataan entistä enemmän, mutta peliä pelaavien organisaation tulee kiinnittää entistä enemmän huomiota omaan kokonaistoimintaansa – sama kehitys on nähty myös perinteisten lajien kuten vaikkapa jalkapallon parissa. E-urheilussa kaikki on vain tapahtunut kymmenen kertaa nopeammin.

E-urheilu ja vedonlyönti

E-urheilusta on tullut suosittu kohde vedonlyönnille, sillä yhä useammat ihmiset ovat kiinnostuneita seuraamaan ja lyömään vetoa e-urheilutapahtumista. Monet vedonlyöntiyhtiöt ovat huomanneet tämän trendin ja tarjoavat nyt vedonlyöntimahdollisuuksia eri e-urheilutapahtumista. Pelaajille e-urheilu tarjoaa erilaisen pelikohteen, jossa kuitenkin saa olla eri lailla pelaajista ja organisaatioista perillä – pelaajien seuranta esimerkiksi Twitterin ja Twitchin välityksellä on paljon tärkeämpää kuin perinteisissä lajeissa. Ja koska kyseessä on uusi laji, ei tilastojen seuraamisella ole niin suurta merkitystä.

Vedonlyönti e-urheilussa toimii samalla tavalla kuin perinteisessä urheilussa. Ihmiset voivat lyödä vetoa eri tapahtumista, kuten turnauksista tai yksittäisistä peleistä, ja valita erilaisia ​​vedonlyöntivaihtoehtoja, kuten voittaja, tulos, maalimäärä jne. Pelejä kun on valittavissa melkoinen määrä, ja monet suurimmista peleistä ja niiden pääturnaukset ovat jo kaikki isoimpien vedonlyöntioperaattoreiden listoilla – E-urheilu peleissä tulee kuitenkin esille myös maanosien erot, sillä eri pelit ovat etusijalla eri maanosissa.

Eurooppa ja E-urheilun pelit

Euroopassa on useita suosittuja e-urheilupelejä, ja suosio vaihtelee maittain ja alueittain. Joitakin suosituimpia e-urheilupelejä Euroopassa ovat:

  1. League of Legends (LoL): LoL on monen pelaajan verkkopeli, joka on yksi suosituimmista e-urheilupeleistä Euroopassa ja muualla maailmassa. Se on strategiapeli, jossa kaksi joukkuetta taistelee hallitakseen toistensa tukikohtia. Varsinkin Etelä-Eurooppa kuten Espanja ja Ranska ovat kovia LoL maita. Suomen LoL organisaatiot ovat harvassa, ja menestyminen on jäänyt samoin varsin olemattomaksi. Pelinä Leagie of Legends on satunnaiselle katsojalle kenties liian vaikea seurattava verrattuna listauksen seuraavaa peliin.
  2. Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO): CS:GO on yksi suosituimmista ammuntapeleistä ja e-urheilupeleistä maailmassa. Siinä kaksi joukkuetta taistelee toisiaan vastaan, ja voittaja on se, joka saavuttaa tavoitteensa tai tappaa vastustajansa. Pelistä tuli markkinoille sen kakkosversio, josta on heti tulossa uusi turnauspeli. CS:GO on peli, jossa suomalaisillakin joukkueilla on ollut menestystä – ei aivan maailman ykköseksi, mutta TOP10 joukkoon kuitenkin. Suomalaisten lisäksi esimerkiksi tanskalaiset, saksalaiset, puolalaiset, ruotsalaiset ja ukrainalaiset ovat olleet tämän pelin eurooppalaisten parhaimmistoa.
  3. Dota 2: Dota 2 on toinen suosittu monen pelaajan verkkopeli, jossa kaksi joukkuetta taistelee toisiaan vastaan ​​tukikohdan hallinnasta. Se on LoL:in kilpailija ja yksi suosituimmista e-urheilupeleistä Euroopassa. DOTA 2 on se peli, joka on tehnyt useammasta suomalaisesta e-urheilu tähdestä miljonäärejä – kylläkin pelaten kansainvälisten joukkueiden mukana. Dota 2 on siis se peli, missä suomalaiset ovat pärjänneet yksittäisinä pelaajina, mutta ei suomalaisena joukkueena.
  4. FIFA: FIFA on suosittu jalkapallopeli, joka on suosittu e-urheilulaji Euroopassa ja ympäri maailmaa. Pelaajat kilpailevat toisiaan vastaan ​​ja yrittävät voittaa otteluita hallitakseen virtuaalista jalkapallokenttää.
  5. eNHL: NHL pelin e-urheilu muodossa pelataan jääkiekkoa toisia pelaajia vastaan – ja tässä lajissa on Suomeen tullut menestystä sekä yksilötasolla että suomalaisen organisaation kautta.

E-urheilun kertoimet vaihtuvat nopeammin kuin perinteisillä lajeilla

Jos olet lähdössä asettamaan panoksia e-urheilu kohteisiin, voit löytää pienellä vaivalla suuriakin kerroin eroja. E-urheilun vedonlyönnissä kertoimet voivat vaihdella nopeasti useista syistä. Yksi tärkeimmistä syistä on e-urheilun luonne, joka voi olla nopea ja arvaamaton. Tämä voi johtaa nopeisiin muutoksiin ottelun aikana, mikä voi vaikuttaa kertoimiin. Suurin syy lienee kuitenkin lajin ikä, ja se tosiasia, että monet ammattilaisetkin e-urheilijat ovat pääsääntöisesti pelaajia, eivät ”ammattilaisia”, eli pelaajien otteet ailahtelevat huomattavasti enemmän kuin perinteisissä lajeissa.

Kannattaa myös huomata, että e-urheilussa erot ovat kuin F1-kisoissa, millisekuntien reaktioerot saattavat erottaa voittajan häviäjästä ja miljoonien eurojen voittopotin voittamisesta.

Vastaa