You are currently viewing Parasta ajanvietettä kavereiden kesken ruudun ääressä?

Parasta ajanvietettä kavereiden kesken ruudun ääressä?

Lukuaika:3 minuuttia

Videopelien suosio jatkaa vuosi vuodelta kasvuaan, eikä loppua kasvulle näy. Yksi suurimmista syistä on ollut viime vuosikymmenen huima kehitys teknologian alalla, ja sen yleistyminen ja pelaamiseen soveltuvien laitteiden hintojen lasku. Enää sinun ei tarvitse maksaa paria tuhatta euroa pelitietokoneesta, koska huomattavasti vähemmälläkin pääsee pelien makuun, ja lisäksi mobiilipelaamisen yleistyminen on ollut huimaa. Pelikonsolit ovat myös nykyään suht edullisia ja erittäin suosittuja. Budjettiluokan älypuhelimet alkavat myös olla usein riittävän nopeita sujuvaan pelaamiseen, joka on auttanut asiaa paljon.

Toinen merkittävä syy videopelien huimaan suosioon on ollut moninpelit netissä. Ihmisiä, ja varsinkin kavereita vastaan on vain huomattavasti hauskempaa pelata, kuin tekoälyä vastaan. Kaikki moninpelejä kaveriporukassa kokeilleet ovat varmastikin melko lailla tätä mieltä. Kaikkia videopelejä ei toki tarvitse pelata netin välityksellä, koska moninpeli voi onnistua myös samalta jaetulta ruudulta pelistä riippuen.

Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia suosittuja videopelejä, jotka ovat hauskaa ajanvietettä kaveriporukassa. Tuomme esiin joitakin uusia pelejä, sekä muutamia vanhoja klassikkoja moninpelin saralta. On hyvä pitää mielessä, että erinomaisia moninpelejä on lukematon määrä jokaisessa kategoriassa ja pelityypissä, joten kaikkia pelejä on mahdotonta mainita yhdessä artikkelissa.

Kaverit tähtäimessä

Yksi pitkäaikaisimmista ja suosituimmista moninpeleistä on Counter-Strike: Global Offensive. Ikää pelillä on jo kymmenen vuotta, ja pelaajamäärät ovat edelleen suuret. Peli on kolmannen persoonan perspektiivistä kuvattu räiskintäpeli, joka on hurjan hauskaa ajanvietettä kavereiden kesken, varsinkin jos kaveriporukka on fyysisesti pelaamassa samassa tilassa. Peliä voi pelata PC:llä lähiverkossa, eli lyhyemmin kutsuttuna LAN:issa. Jos sinulla on mahdollista lähiverkossa pelaamiseen kaveriporukalla, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla Counter Strikea.

Toinen erittäin suosittu internetin moninpeliräiskintä on Apex Legends. Peliä pelataan tiimeissä, joten voit pelata kaverien kanssa samassa tiimissä, tai kahdessa tiimissä toisianne vastaan. Pelissä hypätään lentokoneesta laskuvarjoilla valittuun sijaintiin, etsitään aseita ja varusteita ja tarkoituksena on eliminoida muut tiimit. Vain voittajajoukkue selviää hengissä. Kaksi muuta samankaltaista suosittua nettimoninpeliä ovat Fortnite ja PUGB.

Rakenna armeija  ja tuhoa vastustajat

Reaaliaikaisten strategiapelien yksi klassikoista on Starcraft, ja sen jatko-osa, Starcraft 2. Starcraftissa kerätään mineraaleja, joista saadaan rahaa, ja rahalla rakennetaan ja päivitetään omaa tukikohtaa ja armeijaa. Armeijalla hyökätään vastustajan kimppuun ja pyritään eliminoimaan tämä. Starcraftissa on kolme erilaista ja eri tyyppistä heimoa, Terran, Protos ja Zerg, joista kaikilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa kivi,paperi ja sakset tyyliin. Counter Striken tapaan, Starcraft on erittäin hauskaa ja nopeatempoista viihdettä moninpelinä. Peliä voi pelata netissä kavereiden kera, ja se on erityisesti aasiassa erittäin suosittu moninpeli, mutta iloisena asiana yksi viime vuosien parhaista Starcraft 2 ammattipelaajista on ollut suomalainen Joona “Serral” Sotala, kuka on voittanut lukuisia turnauksia ja maailmanmestaruuksia.

Verkkoviihteen suosio kasvaa

Toinen ala, joka on lisääntynyt internetin ja näytön yleistymisen myötä, on online casino, joka on yksi viime aikojen suosituimmista. Se on myös yksi aloista, joka on keksinyt itsensä uudelleen eniten, ja se on tuonut muunnelmia suosittuihin nimikkeisiinsä, kuten blackjackiin, rulettiin tai lähtö- ja saapumisaikoihin, joilla on laaja valikoima teemoja, joista voit nauttia mistä tahansa ja jakaa miellyttävää aikaa ystäviesi kanssa yhtä klassisissa peleissä kuin mainitut.

Odota vuoroasi

Vuoropohjaisista klassikon asemaan nousseista strategiapeleistä voidaan mainita esimerkiksi Heroes of Might and Magic ja Civilization pelisarjat. Molemmista on julkaistu jo useampi versio vuosien mittaan, ja ne ovat myös erinomaista viihdettä illanviettoon moninpelinä. Molemmissa peleissä perusideana on rakentaa ja kasvattaa omaa valtakuntaa eri tavoin, nousta hallitsijaksi ja suurimmaksi valtakunnaksi. Vuoropohjaisten strategiapelien etuna on rauhallisempi luonne, koska kaikki pelaajat eivät pidä nopeatempoisista peleistä. Vuoropohjaisuus antaa enemmän aikaa miettiä omia siirtoja ja strategisia päätöksiä.

Taistele ja puolustaudu

Myöskään hyvät moninpelit mätkintäpelien maailmassa eivät lopu hetkessä. Yksi suosituimmista pelisarjoista on Mortal Kombat, johon on julkaistu jo yli kymmenen versiota eri pelialustoille. Pelissä on lukuisa määrä erilaisia hahmoja, joilla taistellaan areenalla toista hahmoa ja pelaajaa vastaan. Jokaisella hahmolla on omat erikoisliikkeensä ja vahvuutensa. Peliä voi pelata moninpelinä netissä ja myös samalla koneella jaetulta ruudulta. On erittäin hauskaa ja tyydyttävää kukistaa kaverisi hienolla lopetusliikkeellä hänen katsoessa vierestä. Toinen erittäin suosittu samaan peligenreen lukeutuva pitkäaikainen pelisarja on Tekken.

Moninpeliä etänä vai yhdessä?

Riippuen pelistä ja millä pelialustalla aiot pelata, moninpelivaihtoehdot vaihtelevat. Nykypäivänä sinun ei tarvitse matkustaa minnekään, jos haluat pelata netissä kavereiden kanssa. Jos sinulla ja kavereillasi on mahdollisuus lähiverkkopelaamiseen PC:llä samassa tilassa, niin sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Omaan kokemukseen perustuen, tämä on se paras tapa nauttia moninpeleistä kaveriporukassa.

Vastaa