You are currently viewing Miksi eSports on niin suosittua vuonna 2022? – 5 syytä

Miksi eSports on niin suosittua vuonna 2022? – 5 syytä

Lukuaika:5 minuuttia

Teknologian, internetin ja pelialan kehittymisen myötä videopelien pelaamisen määrä on kasvanut hurjasti niin Suomessa kuin maailmalla.

Samaan aikaan pelialan ja pelaamisen suosion kasvu on johtanut siihen, että eSports eli elektroninen urheilu on noussut hyvin suureksi ilmiöksi niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa viimeisen muutaman vuoden sisään.

Moni uusi kasino ja rento, mukavuudenhaluinen pelaaminen on saanut jäädä, kun yhä useampi pyrkii pääsemään kilpapelaamisen huipulle. Miksi eSports sitten on noussut näin suureen suosioon? Niitä syitä käymme läpi tarkemmin tässä jutussa!

Mitä on eSports?

Kaikessa lyhykäisyydessään eSports on erilaisten tietokonepelien parissa kilpailemista.

Ihan kuten perinteisessäkin urheilussa, myös e-urheilu pitää sisällään erilaisia kisoja, turnauksia ja kilpailuja, joissa kilpaillaan joko yksin, kaksin tai suuremmassa tiimissä.

Suosituimmat eSports-pelit

E-urheilun parissa kilpaileminen tapahtuu lukuisten erilaisten pelien parissa, joita löytyy monista eri kategorioista. Alla on listattuna muutamia suosituimpia videopelejä eri kategorioista.

Ammuntapelit:

 • CS:GO (Counter Strike: Global Offensive)
 • CoD (Call of Duty)
 • Overwatch
 • Fortnite
 • PUBG (PLAYERUNKNOWNS Battlegrounds)

Strategiapelit:

 • DotA 2 (Defense of the Ancients)
 • Starcraft
 • LoL (League of Legends)

Yksinpelit / urheilupelit:

 • Street Fighter
 • FIFA
 • Hearthstone
 • NHL

5 syytä e-urheilun suosiolle

1) Esports tarjoaa loistavaa viihdettä

Yksi isoimmista syistä siihen, miksi eSports on niin suosittua tänä päivänä, on se, että se tarjoaa laatuviihdettä kaikilla osapuolille. Olipa sitten katsoja tai itse pelaaja, ei todennäköisesti missään vaiheessa tule kokemaan tylsää hetkeä.

Toisin on esimerkiksi jalkapallossa, jossa pelaajien on oltava itse jatkuvasti hereillä ja valppaina, vaikka pelitilanne ei olisi millään tavalla vaarallinen. Katsojalle nämä hetket voivat taas tuntua hyvin puuduttavilta, jos ei todella ole kyseisen lajin intohimoinen fani.

2) E-urheilu on kaikenkattava ja siihen on helppo lähteä mukaan

Elektroninen urheilu tarjoaa paljon laajemman kokonaisuuden kuin mitkään muut urheilulajit ja siihen on paljon helpompi lähteä mukaan. Esportsin maailmassa nimittäin kuka tahansa voi nousta huipulle sukupuolesta, fyysisistä ominaisuuksista ja iästä riippumatta.

Maailman huipulle ei tosin nousta ihan noin vain, vaan pelaamisen parissa täytyy harjoitella ihan yhtä intensiivisesti kuin muidenkin urheilulajien. Tämä harjoittelumuoto tarjoaa tuntikausien edestä hyvää viihdettä, joka ei ole läheskään niin raskasta ja intensiivistä fyysisen jaksamisen kannalta.

E-urheilun parissa ei oikeastaan ole väliä, onko kentän pienin tai vahvin, sillä kaikki pelaajat ovat enemmän tai vähemmän tasa-arvoisessa asemassa digitaalisessa maailmassa.

3) Esports on sosiaalisempaa kuin perinteinen urheilu

Esports on simppelisti sanottuna paljon sosiaalisempi urheilulaji kuin mikään muu. On totta, että monet ”aidot” urheilulajit tarjoavat hyvät mahdollisuudet sosiaaliseen vuorovaikutukseen, mutta eSports vie asiat siltä osin ihan uudelle tasolle.

Kaikki videopelien ystävät tietävät varmasti sen, että pelit ovat yksinkertaisesti hyvin sosiaalisia aktiviteetteja, jotka antavat oivan mahdollisuuden esimerkiksi uusien ihmisten tapamiseen ja erilaisiin ryhmiin liittymiseen.

Ja koska elektroninen urheilu ei ole fyysisesti niin raskasta kuin jotkin toiset urheilulajit, tarjoaa se pelaajille oivan mahdollisuuden jutella ja olla tuntikaupalla tiimin jäsenten sekä pelaajien kanssa.

4) Tarjolla on paljon pelejä, joista valita

Vaikka joku voisi väittää, että ”oikeita” urheilulajeja löytyy runsaasti, on fakta se, että valittavissa olevien eSports-lajien määrä on näennäisesti loputon. Erilaisia vidoepelejä löytyy markkinoilta nimittäin huomattavasti enemmän kuin perinteisiä urheilulajeja, ja lisää kehitetään jatkuvasti.

Lisäksi tarjolla olevissa peleissä on erinomainen grafiikka, upea äänimaailma ja loistavat ominaisuudet, ja nämä kaikki ovat jälleen lisäsyitä siihen, miksi eSportsin seuraaminen on niin houkuttelevaa.

5) Palkinnot ovat hyvin suuria

Yksi isoimmista syistä monille on varmasti se, että erilaiset eSports-kilpailut ja turnaukset ympäri maailmaa tarjoavat enemmän kuin houkuttelevia palkintoja. Tarjolla voi tätä nykyä olla yli 40 miljoonan dollarin palkintopotteja, erilaisia tietokoneita ja oheislaitteita sekä muita vastaavia upeita palkintoja.

Palkintopotteja ei tosin kannata pitää syynä sille, että elektroniseen urheiluun lähtee mukaan, vaan pelaamisen täytyy olla intohimo. Sama koskee myös perinteistä urheilua. Tuskin kukaan lähtee jalkapalloilijaksi vain suurten palkkojen vuoksi, tai jos lähtee, ei sillä mentaliteetilla tule menemään kovin pitkälle.

Millainen on eSportsin tulevaisuus?

Esportsin suosio ei todellakaan näytä hidastumisen merkkejä, sillä on arvioitu, että tulevaisuudessa eSports tulee ohittamaan jalkapallon suosiossaan. Tämä kertoo itsessään jo paljon siitä, että elektronisella urheilulla on kirkas tulevaisuus edessään.

Miltä elektronisen urheilun tulevaisuus sitten konkreettisesti näyttää? Tässä muutamia asioita, joita eSportsin tulevaisuudelta voi odottaa:

 • Enemmän turnauksia kuin ennen – Tulevaisuudessa e-urheilun parissa tullaan näkemään yhä enemmän turnauksia, jotka soveltuvat kaikentasoisille pelaajille. Useampien sponsoreiden myötä myös palkintopotit tulevat kasvamaan.
 • Teknologian kehittyminen vie pelien seuraamisen uudelle tasolle – Teknologian kehitys auttaa kasvattamaan skeneä entisestään. Virtuaalitodellisuus tulee myös tekemään pelien seuraamisesta paljon jännittävämpää ja hauskempaa.
 • Enemmän pelaajia ja joukkueita – E-urheilun suosion kasvamisen myötä maailmassa tullaan näkemään yhä enemmän ja enemmän pelaajia, jotka pyrkivät pääsemään alan huipulle ja tekemään pelaamisesta päivätyönsä. Tämän myötä myös joukkueiden määrä kasvaa. Tämä kasvattaa kilpailua entisestään, mikä puolestaan johtaa tasokkaampiin otteluihin.
 • Katsojien määrä kasvaa – Tulevaisuudessa e-urheilua tulee seuraamaan yhä isompi joukko ihmisiä niin pelaajien kuin itse pelien viihdyttävyyden vuoksi.

Kaiken kaikkiaan elektronisen urheilun rooli urheilun parissa tulee vain ja ainoastaan kasvamaan maailmassa, mikä ei suinkaan ole huono asia. Pelien pelaamiseen nimittäin liittyy monia hyviä puolia ihan kuten muuhunkin urheiluun.

E-urheilu on mielenkiintoinen ala, johon liityyy kaiken kaikkiaan paljon hyvää.


Muuta luettavaa muualta:

Älykodit löytyy jo useasta ihmisen kodista

Älykoti tarjoaa ihmisille kotiin uusinta uutta tekniikkaa, jotka helpottavat arkeamme, auttavat säästämään energiaa ja lisäämään kodin turvallisuutta.

Huulipuna vai kuulokkeet – Tutustu Huawei FreeBuds Lipstick -kuulokkeisiin

Huawei on tuonut myyntiin uudet FreeBuds Lipstick -kuulokkeet. Ensiluokkainen muotoilu yhdistyy huipputeknologiaan uniikeissa nappikuulokkeissa, jotka tarjoavat kuluttajalle äänen kauneutta niin erinomaisen kuuntelukokemuksen kuin muotoilunkin osalta.

Älykodit löytyy jo useasta ihmisen kodista

Älykoti tarjoaa ihmisille kotiin uusinta uutta tekniikkaa, jotka helpottavat arkeamme, auttavat säästämään energiaa ja lisäämään kodin turvallisuutta.

Yleiset haittaohjelmat ja haavoittuvuudet Suomessa ja maailmalla

Tutkijat raportoivat, että kehittynyt, itsestään leviävä ja modulaarinen troijalainen Emotet on edelleen maailman yleisin haittaohjelma. Suomen yleisin kyberkiusa oli Netwalker, joka tunnetaan myös nimellä Mailto.


Muuta luettavaa muualta

Oletko jo digitaalisen maailman käyttäjä?

Oletko jo siirtynyt nykyaikaan ja omistat jotain digitaalista? Löytyykö sinulta esimerkiksi kodista jo Elisa Viihde palvelu ja nettiliittymä viihteen seuraamista varten telkkarista? Nettiliittymiä löytyy muiltakin kuin Elisalta. DNA verkko on myös oiva ratkaisu päästä kodissa tai puhelimella internetin mielenkiintoiseen maailmaan. Mikäli omistat liian vanhan puhelimen joka ei tue esimerkiksi 5G:tä, niin tutustu ihmeessä Gigantti puhelimet tarjontaan ja löydä itsellesi uusi mieluinen puhelin jo tänään. Uudella puhelimella onnistut vaikka missä nykyaikana, esimerkiksi Google Pay maksaminen onnistuu eri kaupoissa nopeasti ja vaivattomasti. Perinteisestä rannekellosta löytyy nykyään myös digiä, sillä monet urheilijat, pyöräilijät, retkeilijät sekä juoksijat käyttävät suorituksissa älykelloja. Älykelloja alkaa olemaan markkinoilla paljon, mutta Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello on vahva monella tapaan. Kannattaa tutustua eri kelloihin myymälässä ennen ostoa, että siinä on kaikki jutut mitä tarvitset.

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

Vastaa