You are currently viewing RIOT GAMES ILMOITTAA UUDESTA PÄÄOMASIJOITUKSESTA ”ARCANE”-ANIMAATIOSTUDIO FORTICHE PRODUCTIONIIN

RIOT GAMES ILMOITTAA UUDESTA PÄÄOMASIJOITUKSESTA ”ARCANE”-ANIMAATIOSTUDIO FORTICHE PRODUCTIONIIN

Lukuaika:3 minuuttia

Riot Games, League of Legends -pelistä ja Arcane-läpimurtoanimaatiosarjasta tunnettu kehittäjä ja julkaisija, ja Fortiche Production, Arcanen ja monien League-videoiden takana oleva animaatiostudio, ilmoittivat tänään, että Riot on tehnyt uuden pääomasijoituksen Forticheen. Aikaisemmin tänä vuonna tehdyn sijoituksen ehtojen mukaan Riot omistaa nyt Fortichessa merkittävän määräysvallan ulkopuolisen osuuden. Brian Wright (Riotin sisältöjohtaja) ja Brendan Mulligan (Riotin yrityskehitysjohtaja) ovat myös liittyneet Fortichen hallitukseen.

Riot ja Fortiche ovat luoneet yhdessä uskomattomia kokemuksia pelaajille jo lähes vuosikymmenen ajan. Ensimmäiseksi he tekivät yhteistyötä musiikkivideon ”Get Jinxed” parissa (feat. Djerv) juhlistaakseen ikonisen League-hahmon Jinxin julkaisua. Muita merkittäviä Riotin ja Fortichen yhteistyökuvioita ovat mm: ”WARRIORS” ja ”Enemy” (molemmissa mukana Imagine Dragons); ”Seconds” (elokuvallinen video, jossa esiintyy myös Arcanesta tuttu Ekko); ”POP/STARS” (mukana Madison Beer, (G)I-DLE ja Jaira Burns virtuaalisena K/DA-K-pop-yhtyeenä ); ja ”RISE” (vuoden 2018 League of Legendsin maailmanmestaruuskilpailujen tunnussävelmä, jossa esiintyvät Glitch Mob, Mako ja The Word Alive).

Fortiche teki tiivistä yhteistyötä Riotin kanssa Arcanen ideoinnin ja juonipiirustusten kehittämisen alkuvaiheessa, ja se on ollut tärkeä kumppani koko sarjan kehittämisen ajan. Riot ja Fortiche tekevät parhaillaan yhteistyötä Arcane-sarjan toisen kauden sekä muiden tulevaisuudessa julkistettavien projektien parissa. Arcane sai ensi-iltansa marraskuussa Netflixissä maailmanlaajuisesti ja Tencent Videossa Kiinassa.

Arcane sai ykkössijan maailmanlaajuisesti Netflixissä marraskuussa 2021, ja se piti kärkipaikkaa kolmen viikon ajan peräkkäin sijoittuen top 10:een yli 52 maassa ja säilyttäen harvinaisen 100 %:n kriitikoiden pistemäärän Rotten Tomatoesissa. Sarja sai hiljattain yhdeksän ehdokkuutta 49. vuotuisessa Annie Awards -gaalassa, mikä teki siitä vuoden eniten ehdokkaita saaneen tv-sarjan, jonka kategorioihin kuuluivat muun muassa paras TV/Media julkinen yleisö, paras hahmosuunnittelu ja paras käsikirjoitus. Imagine Dragonsin alkuperäisestä ääniraidasta tekemä single ”Enemy” on saavuttanut yli miljardi kuuntelua ja noussut Billboardin rock-listan ykköseksi.

”Erilaiset yhteistyöt Riot Gamesin ja erityisesti Arcanen kanssa ovat tehneet Fortiche Productionista uuden merkittävän toimijan kansainvälisellä animaatiokentällä. Luottamalla meihin Riot Games on antanut meille keinot saavuttaa yhteiset tavoitteemme ja osoittanut, että on mahdollista tarjota uutta sisältöä, jolla voidaan tavoittaa suuri yleisö. Vuonna 2023 juhlimme kymmenen vuoden yhteistyötä: ei ole parempaa tapaa symboloida kahden yrityksemme luottamusta ja kunnianhimoa kuin tämä yhdistyminen”, sanovat Pascal Charrue, Jérôme Combe ja Arnaud Delord, Fortichen perustajat.

”Fortiche on ollut tärkeä yhteistyökumppani jo pitkään, mutta tämä sopimus takaa, että teemme tiivistä yhteistyötä vielä vuosikymmeniä”, Riotin toimitusjohtaja Nicolo Laurent sanoo. ”Pidämme rimaa korkealla kaikille yhteistyökumppaneillemme ja vaadimme, että he ymmärtävät pelaajia syvällisesti ja keskittyvät heihin hellittämättä, ja Fortiche on alusta asti ollut esimerkki siitä, että pelaajakokemus on etusijalla. Työskennellessämme Fortichen kanssa pyrimme yhdessä puskemaan mahdollisen rajoja ja nostamaan odotuksia siitä, miten pelejä voidaan esittää mediassa. Olemme ylpeitä Arcanesta, mutta tiedämme, että parasta on vielä tulossa.”

Fortiche, johon kuuluu nyt 350 työntekijää ja yhteistyökumppania Pariisissa, Montpellierissä ja Espanjan Las Palmasissa, pysyy toiminnallisesti Riotista riippumattomana lukuun ottamatta Riotin asemaa hallituksessa. Yrityksen johtoryhmään kuuluvat perustajat Charrue Pascal, Combe Jérôme ja Delord Arnaud sekä toimitusjohtajaksi nimitetty Hervé Dupont.

LISÄTIETOJA RIOT GAMESISTA

Riot Games perustettiin vuonna 2006 kehittämään, julkaisemaan ja tukemaan maailman pelaajakeskeisimpiä pelejä. Vuonna 2009 Riot julkaisi debyyttipelinsä League of Legendsin, joka sai maailmanlaajuista suosiota. League on noussut maailman pelatuimmaksi PC-peliksi ja eurheilun räjähdysmäisen kasvun keskeiseksi moottoriksi. League on nyt toisella vuosikymmenellään, ja Riot jatkaa pelin kehittämistä ja tarjoaa pelaajille uusia kokemuksia Teamfight Tacticsin, Legends of Runeterran, VALORANTin ja League of Legends: Wild Riftin sekä useiden vielä keskeneräisten pelien avulla. Riot laajentaa Runeterran maailmaa myös multimediaprojekteilla, jotka liittyvät musiikkiin, sarjakuviin, lautapeleihin ja Arcane-animaatiosarjaan.

Brandon Beckin ja Marc Merrillin perustaman ja toimitusjohtaja Nicolo Laurentin johtaman Riotin pääkonttori sijaitsee Los Angelesissa, Kaliforniassa, ja sillä on yli 3 000 Riotilaisen joukko yli 20 toimistossa ympäri maailmaa.

LISÄTIETOJA FORTICHE PRODUCTIONISTA

Fortiche Production on Pariisissa sijaitseva animaatiostudio. Pascal Charrue, Jérôme Combe ja Arnaud Delord perustivat yhtiön vuonna 2009, ja se on kehittänyt oman graafisen tyylinsä, joka on ainutlaatuinen sekoitus 2D- ja 3D-mediaa, sekä ohjaajien ainutlaatuisen ohjaustyylin, joka on helposti tunnistettavissa animaatioalalla.

LISÄTIETOJA ARCANESTA

Netflix ja Riot Games tuovat maailmanlaajuisen League of Legends -ilmiön televisioon animoidulla Arcane-sarjalla. Sarja on saatavilla myös Tencentin videopalvelussa Kiinassa, ja se on Riot Gamesin ensimmäinen televisiosarja. Riot Gamesin maailmanlaajuisesti suosittuun League of Legends IP:hen sijoittuva Arcane on animaatiosarja, jonka Riot Games on kehittänyt ja tuottanut yhdessä Fortiche Productionsin kanssa.

Vastaa