You are currently viewing Arctic Game Week, Pohjois-Ruotsin pelitapahtuma palaa toukokuussa

Arctic Game Week, Pohjois-Ruotsin pelitapahtuma palaa toukokuussa

Lukuaika:3 minuuttia

Pandemian vuoksi kahden vuoden ajan peruttujen tapahtumien jälkeen voimme nyt ylpeänä esitellä kaikkien aikojen parhaan Arctic Game Weekin! Kun keskiyön aurinko paistaa Pohjois-Ruotsin ylle, avaamme jälleen kerran ovet viikolle, joka on täynnä yrityskonferensseja, verkostoitumista, viihdettä ja Nordsken-yleisötapahtumaa, jossa pelit, kulttuuri ja luovuus kohtaavat. Tapahtuma järjestetään Skellefteåssa, Ruotsissa, uudessa kulttuurikeskus Sara Kulturhusissa ja Skellefteå Kraft Arenalla.

Arctic Game Weekin tavoitteena on luoda maailmanlaajuisesti vetovoimainen vahva foorumi, ja vahvistaa pohjoismaista viihdeteollisuutta.

Ainutlaatuinen konferenssi, joka tarjoaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia immateriaalioikeuksien pohjalta.

Viikko alkaa Arctic Game Conference -tapahtumalla, joka on Pohjois-Ruotsin vuosittainen pelinkehittäjien, julkaisijoiden, sijoittajien ja peliopiskelijoiden kohtaamispaikka, sekä Fantastic Conference -tapahtumalla, joka on uusi kohtaamispaikka, jossa keskitytään elokuvantekijöihin, käsikirjoittajiin, kuvittajiin, luoviin tekijöihin ja suoratoistopalveluihin.

Arctic Game Conference ja Fantastic Conference tuovat yhteen kaksi eri kohderyhmää. Tarkoituksena on luoda uutta liiketoimintaa, kun samantyyppisten immateriaalioikeuksien parissa työskentelevät eri toimialat kohtaavat. 

– Järjestämällä tämän tapaamisen ja ottamalla mukaan alan huippunimiä luomme foorumin tulevaisuutta varten, sanoo Johan Linder, Arctic Game Weekin projektipäällikkö.

Konferensseihin, joiden odotetaan vetävän noin 1000 osallistujaa, osallistuu 40 huippuluennoitsijaa ympäri maailmaa. Mukana on muun muassa Peter Zetterberg (Microsoftin vanhempi johtaja ja Wanderword-yrityksen perustaja), Agnes Larsson (Mojangin pelijohtaja), Fredrik Malmberg (yksi Ruotsin peliteollisuuden perustajista ja Heroic Signaturesin toimitusjohtaja), Lloyd Levin (kuuluisa yhdysvaltalainen elokuvatuottaja, joka on tehnyt muun muassa Predatorin, Lara Croftin, Event Horizonin, Hellboyn ja Watchmenin), Tam 17, Vladislav Tsypljak aasialaisesta Neon Doctrine -julkaisijalta, Elias ja Agnes Våhlund (menestyskirjan Handbook for Superheroes tekijät) ja Johan Egerkrans (yksi nykypäivän tunnetuimmista ruotsalaisista kuvittajista). Konferenssin isäntänä toimii Orvar Säfström, tunnettu elokuvakriitikko, muusikko ja IP:n ja pelien keulahahmo. 

Perjantain Creative Stage (Luova näyttämö) -ohjelma on suunnattu erityisesti kirjastonhoitajille ja opettajille. Tapahtuman luovat tekijät osallistuvat silloin paneelikeskusteluihin ja luentoihin. Näihin ohjelmakohteisiin voivat toki osallistua myös muut kiinnostuneet kävijät.

Nordskenin 10-vuotisjuhlavuosi

Pelikulttuurifestivaali Nordsken viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhlaansa. Se on fantastinen festivaali kaikille, jotka pitävät populaarikulttuurista, viihteestä ja peleistä kaikissa muodoissaan. Tapahtuman päänähtävyys on cosplayn Ruotsin mestaruuskilpailut, joka on kerrassaan upea esitys. Vastarakennetussa kulttuuritalo Sarassa kuullaan myös yhtenä iltana Sabina Zweiackerin konsertti, jossa kuullaan musiikkia muun muassa Taru sormusten herrasta, Tähtien sodasta ja Witcheristä.

– Covid on luonut valtavan tarpeen kokoontua yhteen. Kaikki, joiden kanssa nyt keskustelemme, ovat innoissaan Nordskenistä ja tapahtumaa koskevista suunnitelmistamme. Uskomme todella, että tästä tulee jotain, mitä ei kannata jättää väliin, Nordskenin projektipäällikkö Pia Enroth sanoo. 

Arctic Game Weekin järjestävät Arctic Game (peliklusteri, joka vahvistaa peliteollisuutta Pohjois-Ruotsissa) ja Nordsken (voittoa tavoittelematon järjestö) yhteistyössä Bonnierin, Rabén & Sjögrenin, B. Wahlströmsin, Wanderwordin, Global Top Roundin, Goodbye Kansasin, Film i Västerbottenin, Turborillan ja Heroic Signaturesin kanssa.

Ennakkoliput julkaistaan tänään torstaina, 10. helmikuuta, alennettuun hintaan.

Lisätietoja on osoitteessa www.arcticgameweek.com 


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Digitaalinen markkinointi: Menestyksen avain digiaikakaudella

Digitaalinen markkinointi on korvaamaton työkalu yrityksille tavoittaessaan laajaa kohdeyleisöä, luodessaan vahvaa brändiä ja kasvattaessaan myyntiään. Tehokas digitaalinen markkinointistrategia hyödyntää hakukoneoptimointia, sosiaalista mediaa, sisältömarkkinointia ja maksettua mainontaa. Se tarjoaa yrityksille mahdollisuuden menestyä tässä digitaalisessa liiketoimintaympäristössä. Tutustu myös Google hakukoneoptimointi aiheeseen!

Liiku kätevästi kaupungilla – Sähköpotkulauta vuokraus

Koe vaivaton tapa liikkua kaupungissa sähköpotkulaudan avulla. Sähköpotkulauta vuokraus tarjoaa joustavan ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon liikkumiseen. Nappaa kätevästi lähin potkulauta, käytä sitä tarpeesi mukaan ja palauta helposti loppumatkasta. Unohtumattomat kaupunkiseikkailut odottavat sinua, kun hyödynnät sähköpotkulauta vuokrauksen edut.

Kulutusluotto – Joustava taloudellinen tuki tarpeisiisi

Tarvitsetko rahallista tukea suunnitelmiisi? Kulutusluotto tarjoaa joustavan vaihtoehdon. Voit hakea lainaa tarpeidesi mukaan, oli kyse sitten matkasta, kodin remontista tai uuden elektroniikan hankinnasta. Kilpailukykyiset korot ja joustavat maksuehdot mahdollistavat taloudellisen tilanteesi huomioimisen. Hae kulutusluottoa luotettavalta rahoitusyhtiöltä ja saa tarvitsemasi tuki elämäsi eri vaiheisiin.

Sosiaalisen median nousu

Sosiaalinen Media nousu on ollut mullistava ilmiö internetin kehityksessä. Se on luonut uudenlaisen viestinnän ja yhteisöllisyyden muodon, joka perustuu käyttäjien osallisuuteen ja sisällön jakamiseen. Sosiaalisen median alustat, kuten Facebook, Twitter, Instagram ja YouTube, ovat luoneet valtavan käyttäjäpohjan ja muuttaneet tapaa, jolla ihmiset vuorovaikuttavat verkossa.

Vastaa