You are currently viewing WILLFEEL & AIPPA #BANNITNAISVIHALLE

WILLFEEL & AIPPA #BANNITNAISVIHALLE

Lukuaika:1 minuuttia

Helsinkiläisen esports organisaatio hRedsin riveissä Twitchissä nimellä AIPPA esiintyvä striimaaja/pelaaja on Ikaalisista kotoisin oleva suomalainen nuori nainen. Hän sai osakseen kommentteja, jotka saivat palstatilaa aivan Iltasanomia myöten. AIPPA on pelannut jo 7-8 vuotta tietokonepelejä ja Twitchissä AIPPA on ollut striimassa jo 6 vuotta. ENCE:n psykavalmentaja WILLFEEL eli Ville haastatteli myös AIPPAA heti tapahtuman jälkeen. Aiheena pelaajien käyttäytyminen naispelaajia kohtaan.

Joanna toimii toisen ison suomalaisen esports organisaation parissa, eli HAVU:n ja vastaili aktiivisesti kysymyksiimme. Kysyimme Joannalta ja Aipalta samat kysymykset: miten nämä kuulemasi asiat vaikuttavat sinuun, tai vaikuttavatko lainkaan? Kuinka yleistä se todellisuudessa on, ja pyytääkö yksikään pelaaja edes anteeksi jälkeenpäin?

Itseeni tämänlaiset kommentit eivät vaikuta millään tavalla. Sitä on vain erittäin surullista todistaa. Joskus se, että peli pilataan tahallisesti sukupuoleni takia kyllä ärsyttää. Kuitenkin minä, kuten muutkin, haluaisin vain pelata videopeliä rauhassa ilman turhia kiusaamisia ja pelleilemisiä. Itse koen saavani ihan viikoittain kommentteja ja trollaamista osakseni, etenkin jos en pelaa pelkästään kavereiden kanssa. Tietysti tähän päälle vielä striimin kautta tulevat kommentit. Monille tämä on oikeasti päivittäistä. En ole mielestäni kertaakaan saanut mitään anteeksipyyntöjä. Jotenkin tuo koko anteeksipyynnön saaminen kuulostaa omaan korvaan ihan vieraalta, kun sellaista ei taideta paljoakaan harrastaa ikävien kommenttien tai trollausten jälkeen. 

Joanna

Syy minkä takia ainakin itse haluan nostaa tätä asiaa esiin on se, ettei muiden tarvitsisi kasvattaa tällaista “kuorta” näille asioille. Uudet esimerkiksi nuoremmat pelaajat voisivat elää hieman edes myrkyttömämmässä videopeliympäristössä. Totuus on se, että vaikka itseäni tai monia muita naispelaajia nämä kommentit eivät satuttaisikaan, on aina niitä kenellä ei tuota kuorta ole joita haluaa myös tässä puolustaa.

Joanna

Esimerkiksi tuossa tapahtumassa, mistä kaikki tämä lähti liikkeelle, alkuperäinen “vihapuheen” pelaaja on saanut bannit Twitchistä ja tämän kumppani on pyytänyt Aipalta anteeksi pelaajan käyttäytymistä, mutta mistä tämä kaikki johtuu? Miksi miespelaajat eivät tunnu sietävän naisten pelaamista.

Lähde: WILLFEEL & SuomieSports

Vastaa