You are currently viewing VALVE PÄIVITTI RMR PELIOIKEUKSIA VAC-KIELTOON – JAMPPI NYT VAPAA!

VALVE PÄIVITTI RMR PELIOIKEUKSIA VAC-KIELTOON – JAMPPI NYT VAPAA!

Lukuaika:1 minuuttia

Mikä VAC kielto on? Yleensä kyse on siitä, että pelaaja on tavalla tai toisella huijannut pelissä, yleensä käyttämällä apuohjelmia eli koodeja ja jäänyt siitä kiinni.

Ennen tällaiset pelaajat saivat elinikäisen RMR pelikiellon. Näistä suomalaisittain kuuluisin on luonnollisesti nyt Valorant peliä ammatikseen pelaava Elias “⁠Jamppi⁠” Olkkonen.

Miksi nyt sitten tapahtuu muutoksia, hetki sen jälkeen kuin Jamppi siirtyi toiseen peliin. Pelipiireissä on ajatuksena se, että Valve on huomannut kuinka pelaajat siirtyvät toiseen peliin, mutta tämä ei liene todellinen syy. Todellinen syy on kiellon äärimmäisyys. Nuori pelaaja tekee virheen ja saa kärsiä siitä aivan liian kauan, nyt uudet säännöt tuovat tähän kieltoon aikamääreen.

Valve kertoo CS:GO pelikiellot eli VAC-kiellot eivät ole enää jatkossa määrittelemättömän pitkiä. Pelaajilla jotka saavat nuorena Steam käyttäjänä pelikiellon, on vielä mahdollisuus päästä pelaamaan Valven turnauksiin – tähän asti se on ollut mahdotonta. Virallinen syy, että Steam pelaajille on jopa kahdeksan vuotta vanhoja VAC kieltoja.

Kansainvälisesti kuuluisin VAC kielto on Vinicius “vsm” Moreiralla, joka sai kieltonsa 2013, mutta viimeisin kansainvälisestikin noteerattu CS:GO kielto on tai nyt, oli nimenomaan Jampilla. Joka mm. menetti sen vuoksi rahaisen OG sopimuksen vuonna 2019 ja meni aivan oikeuteen asti, saamatta pelikieltoa kuitenkaan kumottua. Nyt Valven ilmoitus on nostanut paljon kysymyksiä pelaajamarkkinoilla, ostetaanko Jamppi takaisn CS:GO piireihin, Jääkö hän kuitenkin Valorant peliin pelaaman pysyvästi? Kukaan ei kiistä, etteikö nuori mies yhä olisi haluttu kivääripelaaja ihan korkeamman tason organisaatioissa.

VAC-kielto ei tule pelastamaan sellaisia pelejä, jotka ovat esimerkiksi järjestelleet ja sopineet otteluiden tuloksia. Nyt VAC-kieltoon asetettiin viiden vuoden aikaraja, eli jos kielto on vanhempi, voi pelaaja pelata l’lleen Valven turnauksissa.

Lähde: Twitter & SuomieSports

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

Vastaa