You are currently viewing Katse kohti ESL Pro Tour 2021 -turnausta — tätä kaikkea on luvassa 
Kuva: ESL

Katse kohti ESL Pro Tour 2021 -turnausta — tätä kaikkea on luvassa 

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:esports
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia
Lukuaika:3 minuuttia

Poikkeuksellisen vuoden jälkeen moni pohtii, miten käy vuoden 2021 urheilutapahtumien. Monet merkittävät ja hartaasti odotetut kansainväliset urheiluturnaukset jouduttiin odottamattomasti peruuttamaan vuoden 2020 aikana, mutta jatko vaikuttaa hiukan valoisammalta — ainakin elektronisen urheilun saralla. Nyt alkaa nimittäin näyttää siltä, että kilpailuja suosituimmissa esports-peleissä päästään järjestämään ainakin jossain muodossa. 
 
Suomessakin suurta suosiota nauttivan CS:GO:n pelaajat ja fanit saivat syksyllä 2020 kuulla, että vuoden 2021 varalle on luvassa varsin mielenkiintoisia suunnitelmia ESL Pro Tourin osalta. ESL on panostanut valtavasti tulevan vuoden formaattiin, jotta se voitaisiin toteuttaa mahdollisimman viihdyttävästi ja laadukkaasti turvallisuutta kuitenkaan unohtamatta. 
 
Tässä artikkelissa tutustutaan tarkemmin tulevan vuoden pelikiertueeseen ja siihen, mitä kaikkea se tuokaan tullessaan. 

Mistä on kyse? 
 
ESL Pro Tour on kansainvälisesti merkittävä pelikiertue, joka yhdistää kaikki suurimmat ESL- ja DreamHack-turnaukset. Kyseessä on Counter-Strike: Global Offensive-, StarCraft II- ja Warcraft III -pelaajien keskuudessa merkittävä kilpailujen sarja, joka tarjoaa pelaajille niin yksilötasolla kuin joukkueissa mahdollisuuden kisata arvostetuimmissa Counter-Strike-turnauksissa ympäri maailmaa.  

Joukkueina pelaajat kilpailevat toisiaan vastaan keräten ESL Pro Tour -pisteitä, jotka määrittelevät joukkueiden sijoituksen ranking-litalla ja siten niiden mahdollisuuden edetä erilaisiin korkeatasoisiin mestaruuskilpailuihin, joissa listataan maailman parhaat joukkueet. Tällä hetkellä Suomessa eletään eräänlaista CS:GO:n kultakautta ja maastamme löytyy useita erittäin lahjakkaita suomalaisia CS-pelaajia. Suomalaisittain onkin mielenkiintoista seurata, kuinka hyvin he tulevat pärjäämään tulevissa mittelöissä. 

Kiinnostus e-urheilua kohtaan on kaikkea muuta kuin hiipumassa. ESL Pro Tour innostaa ja aktivoi myös elektronista urheilua seuraavia vedonlyöjiä ympäri maailmaa. Esports vedonlyönti käy kuumana pelikiertueen aikana järjestettävien kilpailujen alla. Jotkut lyövät vetoa ennakkosuosikkien puolesta, kun taas toiset uskovat yllätysnimien pelimenestykseen turnauksissa. 

 
Mitä vuosi 2021 tuo tullessaan? 

 
Vuosi 2021 vaikuttaa mielenkiintoiselta sekä pelaajien että elektronista urheilua seuraavan yleisön kannalta. Luvassa on uusia tuulia muun muassa syksyllä 2020 julkaistun uudenlaisen toimintasuunnitelman muodossa. ESL:n visiona uutta formaattia kehitettäessä on ollut asettaa pelaajat ja pelejä seuraava yleisö e-urheiluelämyksen keskiöön, jolloin pelit ovat entistäkin mukaansatempaavia. 

Tammikuisesta Intel® Extreme Master Katowice 2021 -turnauksesta alkaen kaikki kahdeksan mestaruustason turnausta järjestetään kahden viikonlopun aikana siten, että ensimmäisen viikonlopun pelit pelataan uudella ESL Pro Tour CS:GO Studiolla, joka on kehitetty turvaetäisyydet huomioiden. Ne joukkueet, jotka etenevät toiselle kierrokselle, pääsevät matkustamaan live-tapahtuman järjestämispaikkaan toisen viikonlopun ajaksi. Toisen kierroksen otteluita pelataan eri maissa eräissä maailman tunnetuimmista stadioneista uudenlaisella tavalla, joka tuo pelaajat ja fanit entistäkin lähemmäs toimintaa. 

 
Pelaajien kannalta luvassa on näin ollen väljempi peliaikataulu, joka tarjoaa mahdollisuuden valmistautua perusteellisemmin turnauksiin ja tulevien vastustajien kohtaamiseen. Lisäksi se tietää vähemmän poissa kotoa vietettyä aikaa, joka on monelle pelaajalle ratkaiseva tekijä. Myös katsojien kannalta muutos tulee olemaan mieluisa, sillä turnaukset tulevat jatkossa olemaan entistäkin viihdyttävämpiä. Mahdollisuus käyttää enemmän aikaa tarjonnan suunnitteluun ja toteuttamiseen tietää entistäkin laadukkaampaa sisältöä, taktisia analyysejä, upeita trailereita ja entistä syvällisempää paneutumista Counter-Striken sisään kätkeytyviin mielenkiintoisiin tarinoihin.  

Kansainvälisellä kiertueella jaossa yli 5 miljoonaa dollaria 

ESL Pro Tour on totisesti kansainvälinen kiertue, sillä se kattaa tulevanakin vuonna neljä maanosaa. Vuoden kilpailukalenteri alkaa Puolassa helmikuussa järjestettävästä IEM Katowice -kilpailusta, jossa on jaossa kaikkiaan miljoonan dollarin edestä palkintorahaa. Sen jälkeen kiertue jatkuu suunnitelmien mukaisesti Maltalla, Saksassa ja eri puolilla Eurooppaa siirtyen sitten Australiaan, jälleen Maltalle, Pohjois-Amerikkaan ja huipentuen lopulta Aasiaan, jossa järjestetään kymmenen päivän mittainen Intel Extreme Masters -kilpailu joulukuussa ja jossa on jaossa 250 000 dollarin arvoinen palkintopotti.  

ESL Pro Tourilla on totuttu näkemään häkellyttävän suuria palkintosummia, eikä vuosi 2021 tule olemaan missään nimessä poikkeus. Jokaisessa kahdeksasta turnauksesta on mukana vähintään 16 joukkuetta ja vähintään neljännesmiljoonan dollarin palkintopotti. Kaiken kaikkiaan kaudella 2021 on jaossa yli viiden miljoonan dollarin edestä palkintorahaa, joten kyseessä on e-urheilun saralla rahallisesti yksi merkittävimmistä tapahtumista. 


Katso myös nämä aiheet:
ELISA CS:GO NORDIC CHAMPIONSHIP 2021
ESPORTAL – AOC OPEN XMAS BREAK-TURNAUS

Vastaa