You are currently viewing Gigantista Bittiliigan pääsponsori – Lahjoittaa 10 000 euroa nuorille esports-harrastajille
Kuva: Gigantti

Gigantista Bittiliigan pääsponsori – Lahjoittaa 10 000 euroa nuorille esports-harrastajille

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uutiset
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia
Lukuaika:2 minuuttia

Gigantti aloittaa yhteistyön Bittiliigan kanssa toimimalla sen kolmannen kauden pääsponsorina. Yhteistyön myötä Gigantti lahjoittaa Bittiliigan pelaajille kauden päättyessä 10 000 euroa. Bittiliiga on esports-yhteisö, joka toimii osana kunnallisia nuorisopalveluita.

Suomen suurin kodinelektroniikkaketju Gigantti ja Bittiliiga ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Gigantti toimii liigan kolmannen kauden pääsponsorina. Gigantti lahjoittaa kauden lopulla tammi-helmikuun vaihteessa Bittiliigan kautta pelaajille jaettavaksi 10 000 euroa. Sponsoriraha jaetaan nuorille pelaajille liigan omina liigabitteinä. Kauden jälkeen Gigantti jatkaa Bittiliigan strategisena kumppanina.

Bittiliiga on 13–29-vuotiaille nuorille tarkoitettu esports-yhteisö, joka toimii osana kunnallisia nuorisopalveluita. Liiga mahdollistaa joukkuepelaamisen ja digitaalisen yhdessä tekemisen silloinkin, kun nuoret eivät voi tavata toisiaan esimerkiksi nuorisotaloilla.

Liigabitit muuntuvat Gigantin arvokoodeiksi

Yhteistyön myötä Bittiliigan tulevaisuudessa jakamat kaikki liigabitit muunnetaan aina kauden päättyessä Gigantin arvokoodeiksi. Näin liiga ja Gigantti tukevat nuoria pelaajia digitaalisten harrastusvälineiden hankinnassa.

Gigantti on ollut jo pitkään vahva esports-toimija, joten yhteistyömme Bittiliigan kanssa oli luonnollinen jatkumo tälle. On äärimmäisen hienoa, että Bittiliiga tarjoaa nuorille alustan, jolla harrastaa esportsia niin turnaus- kuin höntsäilymielessä. Etenkin nyt korona-aikana nuorten harrastusmahdollisuuksien takaaminen on myös meille Gigantissa tärkeä asia”, Gigantin Gaming-vastaava Jukka Erkinheimo sanoo.

Biteillä palkitaan turnausvoittojen ja -sijoitusten lisäksi pelaajien esimerkillisestä, kehittävästä, vastuullisesta toiminnasta sekä ryhmätoimintaa edistävästä osallistumisesta. Yhden liigabitin arvo on 0,1 euroa.

Bittiliiga tuo nuorisotyön nuorten luo

Bittiliigaan pääsevät mukaan kaikki halukkaat rekisteröitymällä liigan pelaaja-alustalle. Liigaan liittyminen on ilmaista.

”Nuorisotyön tulee näkyä ensisijaisesti siellä missä nuoret itse ovat. Digitaalinen pelaaminen kasvattaa jatkuvasti suosiotaan, ja elektroninen urheilu on noussut Suomen seuratuimmaksi lajiksi ohittaen esimerkiksi jääkiekon. Kasvatusalan ammattilaisten ja digialan osaajien voimien yhdistäminen erilaisissa peliympäristöissä palvelee ensisijaisesti nuoria. Bittiliiga tarjoaa pelimaailmasta kiinnostuneille nuorille ja nuorille aikuisille mielekkään ja toimivan harrastusalustan”, kertoo Bittiliigan toiminnasta vastaava Jari Solismaa.

Bittiliiga kerää kauden aikana varmistuneet mainostuottonsa ja muun saamansa tuen oman Bittiliiga Ekonomiansa alle. Näin taataan, että varat jakaantuvat nuorille reilusti. Meneillään olevan kolmannen kauden aikana Ekonomia jakaa yhteensä 100 000 euron arvosta liigabittejä.

Tulevaisuudessa tukea myös nuorten digitaidoille

Tulevaisuudessa osa Ekonomian kautta saaduista varoista on tarkoitus kohdentaa perustettavaan Nuorten Digiharrastusrahastoon, joka tukee sosioekonomisista lähtökohdista nuorten laitehankintoja ja näin heidän digitaitojaan.

”Yksi Gigantin tavoitteista on erilaisten digikuilujen kurominen umpeen. Bittiliiga tekee juuri tällaista tärkeää työtä. On hienoa tietää, että tulevaisuudessa voimme olla mukana tukemassa heidän kauttaan paitsi esportsia myös nuorten digitaalisia valmiuksia laajemmin”, Jukka Erkinheimo toteaa.

Bittiliiga toimii aluehallintoviraston rahoituksella. Kuntien ja kaupunkien nuorisopalveluiden ohella liigan yhteistyökumppaneina toimivat muun muassa Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verke, Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun GamePit.

Lähde: MyNewsDesk

KATSOITKO NÄMÄ?
KOVA MUKAAN LEAGUE OF LEGENDSIN NLC LIIGAAN!
JANI “AERIAL” JUSSILA HAVUUN!

Vastaa