You are currently viewing Kuinka ymmärtää urheiluvedonlyönnin maksulinjat?

Kuinka ymmärtää urheiluvedonlyönnin maksulinjat?

Lukuaika:2 minuuttia

Urheiluvedonlyönti on ollut jo pitkään suosittua. Kukapa ei muistaisi Veikkauksen täytettyjä kuponkeja, joita vietiin aina kioskille ja sitten jännitettiin voittoja. Tänä päivänä vedonlyönti onnistuu kuitenkin näppärästi verkossa ja erilaisia vedonlyöntisivustoja on valtava määrä. Vedonlyönnin suosio tuntuu kasvavan jatkuvasti.

Aivan kuten vedonlyöntisivustojakin, myös urheilulajeja, kertoimia sekä vedonlyönnin tapoja on paljon, ja joskus niiden ymmärtäminen voi aiheuttaa haasteita. Tässä artikkelissa päätimme avata hieman tarkemmin urheiluvedonlyöntiä, kertoimia ja vetomuotoja.

Mitä on urheiluvedonlyönti?

Urheiluvedonlyönnissä pelaaja asettaa haluamansa panoksen tietyn urheilutapahtuman tulokselle. Tarkoituksena on ennustaa tapahtuman tulos, jotta voisi voittaa vetonsa sekä saada mahdollisesti tuottoja.

Vedonvälittäjän tehtävänä on antaa kerroin jokaiselle vedolle, joka taas arvioi tapahtuman todennäköisyyden. Mikäli pelaajan veto osoittautuu oikeaksi, voitettu summa kerrotaan vedonvälittäjän kertoimella, jonka tulos on voiton suuruus.

Urheiluvedonlyönnin kertoimet ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan todennäköisyyksien kuvauksia. Jos ajatellaan esimerkiksi kertoimena 2,00, niin tapahtumalla on 50%:n todennäköisyys. On hyvin yleistä, että tietyissä tapahtumissa kertoimet voivat muuttua.

Yleisimmät vedonlyönnin maksulinjat eli vetomuodot

Rahapelien pelaaminen verkossa on tänä päivänä erittäin suosittua. Nettikasinoita ja erilaisia vedonlyöntisivustoja löytyy pilvin pimein. Eikä ihme, sillä vedonlyönti verkossa onnistuu näppärästi laitteelta kuin laitteelta milloin ja missä tahansa.

Vaihtoehdoista ei todellakaan ole pulaa. Sivustoja riittää, samoin kuin erilaisia urheilulajeja, kertoimia sekä erilaisia vetomuotoja. Pelaajan kannalta ei siis kannata huolestua, että vedonlyönnistä tulisi jossain vaiheessa tylsää. Verkossa pelattavien sivustojen kannalta toki kannattaa aina tarkistaa, että toimijalla on luotettava lisenssijärjestelmä, sillä se tekee pelaamisesta turvallisempaa ja luotettavampaa.

Koska vetomuotoja on tänä päivänä todella paljon, niin käymme tässä artikkelissa läpi ne yleisimmät, mihin varmasti jokainen pelaaja tulee törmäämään.

Pitkäveto

Monille tuttu pitkäveto tarkoittaa, että veikataan ottelun tai kilpailun voittajaa. Kertoimet annetaan molemmille joukkueille tai kilpailijoille, ja se kuvastaa todennäköisyyttä voitosta. Tälla tavoin toisesta tulee ennakkosuosikki, kun taas toisesta osapuolesta tulee ns. altavastaaja. Kannattaa kiinnittää huomiota joukkueiden ja kilpailijoiden kuntoon sekä kotikenttäetuun.

BTTS eli molemmat joukkueet tekevät maalin

Nimensä mukaisesti tässä vedossa tulee veikata tekevätkö molemmat joukkueet maalin eli Both Teams to Score. Vaihtoehtoina vedossa on kyllä tai ei. Mikäli valitsee ei-vedon, niin jomman kumman joukkueen tulee tehdä ottelun aikana maali ja toisen taas jäädä nollille.

Tulosveto

Tämä on yksi haastavista vedoista, sillä tässä veikataan mihin lopputulokseen uskoo ottelun päättyvän. Haastavuutta lisää se, että tulokset voivat muuttua yllättäenkin. Toisaalta tulosvedossa on yleensä oikein hyvät kertoimet.

Yli/alle

Monet urheilulajit, kuten tennis, jalkapallo ja rugby, ovat tähän hyviä sillä tarkoituksena on veikata montako maalia tai pisteitä kyseisessä ottelussa nähdään. Esimerkiksi jos veikkaat, että ottelussa tulee yli 2,5 maalia ja ottelussa maaleja tehdäänkin kolme, niin voitat. Mikäli taas tehdään vain kaksi maalia, niin häviät vetosi.

Puoliaika/kokoaika

Tässä vedossa veikataan kumpi joukkue voittaa kokoajalla ja kumpi taas puoliajalla. On joukkueita, jotka pelaavat hyvin ensimmäisellä puoliajalla mutta häviävät ottelun toisella puoliajalla. Tämä veto vaatii vähän jo tietämystä eri joukkueista.

Ensimmäinen maalintekijä

Nimensä mukaisesti kyseessä on vetomuoto, jossa lyödään vetoa siitä, kuka tekee ensimmäisenä maalin tai touchdownin. Pelaajia kannattaa tämän vedon suhteen pitää silmällä, sillä jotkut pelaajista ovat taitavampia maalintekijöitä kuin toiset. Kertoimet saattavat olla pieniä, mutta toisinaan maalintekijäksi osoittautuu pelaaja, joka niitä harvemmin tekee.

Handicap tasoitusveto

Vedonlyönnissä tällä tarkoitetaan tasoitusta. Esimerkiksi jos asetat vedon Kouvot handicap +15,5 -kohteeseen, niin tasoitusveto johtaa ottelun alussa 15,5 pisteellä. Jos Kouvot häviää maksimillaan 15 pisteellä, voit voittaa vedon. Vastaavasti jos Kouvot häviää yli 15 pisteellä, häviät myös itse vedon.

Vedonlyönti monipuolista uhkapelaamista

Urheiluvedonlyöntiin liittyy todella paljon laleja sekä vetomuotoja. Aloittelija kuitenkin pääsee hyvin kärryille jo yllä mainituista muodoista. Monet verkkosivustot tarjoavat myös lisätietoja muista eri vedonlyönnin muodoista.

Monet urheilutapahtumat, kuten Valioliiga, NFL tai Maailmanmestaruuskilpailut ovat suosittuja vedonlyönnin kohteita. Vedonlyönti onkin mukava ajanviete urheilun ystäville ja miksei toki muillekin, jotka tykkäävät rahapeleistä.

Vastaa