You are currently viewing ESL-tapahtuma Puolassa veti ennätyksellisen CS:GO-suoratoistoyleisön

ESL-tapahtuma Puolassa veti ennätyksellisen CS:GO-suoratoistoyleisön

Lukuaika:2 minuuttia

Live-yleisön paluu toi uutta huomiota Counter-Strike: Global Offensiveen, kun ESL: n Intel Extreme Masters Katowice -tapahtumasta tuli pelin katsotuin, ei-major-tapahtuma Esports Chartsin tietojen mukaan. Tapahtuma keräsi 1,12 miljoonan katsojamäärän G2 Esportsin ja FaZe Clanin välisessä finaaliottelussa viikonloppuna. FaZen voitto merkitsi myös ensimmäistä kertaa, kun pohjoisamerikkalainen pelaaja on koskaan voittanut Intel Extreme Masters -mestaruuden.

Counter-Striken pitkän aikavälin elinkelpoisuus on yleinen keskustelu esportsissa. Pelin realistiset puitteet, terrori-iskuteemat ja punaverinen väkivalta ovat rajoittaneet sen läsnäoloa skolistisilla ympäristöissä ja asettaneet haasteita joillekin ei-endeemisille sponsoreille. Valorant, Riot Games -titteli, joka on suora kilpailija CS:GO: lle, ratkaisi tällaiset ongelmat ja on nyt Twitchin katsotuin ampujanimike Sully Gnomin tietojen mukaan (ja kolme pistettä ennen CS:GO: ta). Mutta vaikka Valorant suoriutuu kaiken kaikkiaan paremmin kuin CS:GO, IEM Katowice -tapahtuma ylitti tänä vuonna viime vuoden Valorant Champions -tapahtuman 1,08 miljoonaa huippukatsojaa Esports Chartsin tietojen mukaan.

24 Counter-Strike-joukkuetta matkusti Puolan Katowiceen taistelemaan osuudestaan miljoonan dollarin palkintopotista. Heistä 16 osallistui kuitenkin play-in-lavalle 15.–16.2., ja vain puolet heistä etenee päälavalle, joka kestää 17.–27.2. Parhaimmillaan turnaus keräsi katsojia 1,122 miljoonaa ja keskimäärin otteluita katsoi yli 328 000 katsojaa. Tunteja kulutettiin katseluun lähes 30 miljoonaa tuntia kun lähetyksiä yli yhteensä 91 tuntia. Kolme suosituinta ottelua olivat: mestaruusottelu G2 vs FaZe, G2 vs NaVi sekä G2 vs Virtus.Pro.

Finaaliottelu

FaZe vs G2 Grand Finaliaa, ja huolimatta siitä, että FaZe voitti 3-0-tuloksella, se oli paljon tiukempi ottelu kuin mitä lukevat antaisivat ymmärtää.
Toisella Mirage-kartalla joukkueet pelasivat sen yli 50 kierroksella Counter-Strikea, joka kesti yhteensä yli 2 tuntia. FaZe voitti lopulta 31-27 yhdessä viime cs-historian ikimuistoisimmista otteluista. Tämän kautta ottelu olisi aivan yhtä hyvin voinut kääntyä myös G2:lle.
Sen jälkeen Dust II näytti lentävän ohi FaZen käärittyä asiat 16-14, ja tunteellinen Karrigan nosti Katowice-pokaalin yhdessä muiden joukkuetovereidensa kanssa.

Serrallille myös vihdoin palkinto kovasta työstä


Muita aiheita muualta luettavaksi:

Elämä on jatkuvaa opiskelua

Oletko miettinyt, mitä lähihistoriassamme oikeastaan on tapahtunut? Esimerkiksi Suomen sotahistoria tuon toisen maailman sodan aikoihin? Historian opiskelu tuo myös ajatuksia esimerkiksi oman talouden hoitoon ja hallintaan, sekä siihen minne ne omat rahat laittaisi, kuten kenties osakkeisiin vai peräti bitcoineihin tai muihin kryptovaluuttoihin. Elämän mittaiseen oppimiseen liittyvät myös riskit ja niiden ottaminen, kenties sinunkin kannattaa jossain vaiheessa tehdä omalle taloudellesi riskitesti, tai ainakin käydä tutussa paikallisessa pankissa tekemässä sellainen, ei siitä haittaakaan olisi.

Oletko miettinyt, että voimme opetella asioita myös suoratoisto kanavien ohjelmien kautta? Sisustaminen, ruoanlaitto, säästäminen ja sijoittaminen ovat heti sellaisia ajatuksia, joita voi opetella tai ainakin saada ideoita suoratoiston kautta.

Vastaa