You are currently viewing Uusi lohjalaishelsinkiläinen startup e-urheilulle

Uusi lohjalaishelsinkiläinen startup e-urheilulle

Lukuaika:2 minuuttia

e-Urheilu on maailman kasvavin harrastus. Se on Suomessakin ohittanut jo monet perinteiset lajit harrastajien määrässä. Suomessa on nykyään myös mahdollista useammassa oppilaitoksessa opiskella erillisellä e-urheilulinjalla ihan ammattiin saakka. E-urheilu eli tietokonepelien kilpapelaaminen tai eSports, kuten sitä maailmalla kutsutaan, on paljon enemmän kuin vain tietokonepeleillä pelaamista. E-urheilussa ammattilaisten pitää osata itse peli läpikotaisin, mutta myös pelaamisen lisäksi peleissä on myös joukkueen jäsenenä toimiminen ja joukkueen ja organisaation kanssa työskentely. Pelaajilta vaaditaan stressinsietoa, sekä yllättävää kyllä hyvää kuntoa pitkissä turnauksissa. Kilpapelaaminen ammattilaistasolla tarvitsee Suomessa tukea ja kehittämistä.

Tähän kaikkeen on Suomessa lähtenyt mukaan lohjalaishelsinkiläinen SuomieSports.fi, joka haluaa olla tukemassa suomalaisia kilpapelaajia heidän matkallaan kohti ammattilaisuutta. Ammattilaisuus vaatii pelaamisen ohella paljon muutakin. Se vaatii kilpailuja, tietoa, yhteyksiä, ja apua esimerkiksi sopimusasioissa. SuomieSports.fi tulee tähän tilanteeseen tuottamaan uutisia ja luettavaa kaikille alasta kiinnostuneille. SuomieSports.fi tulee myös tuottamaan kilpailuja eri peleissä suomalaisilla uusille kyvyille ja tarjoamaan konsultointia ja apua sopimusneuvotteluissa.

Oma taustamme sisältää vankkaa yritysosaamista yli 30 vuoden ajalta, mutta myös tietokonepelaamista kohtuullisella tasolla monissa eri peleissä. Emme ole itse ammattilaisuuteen pyrkiviä, mutta haluamme olla kehittämässä Suomen e-urheilu mahdollisuuksia. Haluamme olla mukana tukemassa pelaajia heidän matkallaan sekä tukemassa joukkueita saavuttamaan sen tason millä voidaan kamppailla maailman parhaita vastaan tasapäisesti, kertoo Kari Oksanen, SuomieSports.fi päätoimittaja.

Meillä on ollut jo ensimmäinen peliturnaus, jossa olimme mukana ja ensimmäinen vierailijoille ja lukijoillemme tarkoitettu arvonta. Tammikuussa on vuorossa ensimmäinen e-urheiluturnaus, jonka järjestämme todennäköisesti joko Valorant tai CS:GO pelissä, kertoo Niko Joki, SuomieSports.fi pääorganisaattori ja pelaaja.

Suomessa tarvitaan laajempaa osaamista

SuomieSports.fi avaa tilanteessa, missä Suomessa pelataan paljon ja Suomessa on hyviä pelaajia, mutta samalla meiltä puuttuu lähes kokonaan ammattilaistaso ja olemme jo paljon Euroopan huippumaita perässä.

Tanskassa, Saksassa, Ruotsissa, Englannissa, Venäjällä ja parissa muussakin Euroopan maassa on jo pidemmälle kehittynyt kilpapelaamisen järjestelmä, jonka kautta pelaajilla on mahdollista kehittyä puoliammattilaiseksi ja vähitellen täysin ammattilaiseksi. Me haluamme toimia tässä kaikessa liimana ja kontaktipintana, jonka kautta katsojat, pelaajat ja yritykset saavat kontaktin toisiinsa. Muualla maailmassa on jo todettu fakta, että e-urheilu on se scene, mitä kautta saa parhaan kontaktipinnan 18-28 vuotiaisiin nuoriin aikuisiin, kertoo Oksanen.

Suomalaiset ammattipelaajat ovat toisaalla kertoneet, että Suomessa ei ole tarpeeksi kilpailuja, jotta täällä voisi kehittyä, joten monen pelit parhaat lähtevät muualle, aivan kuten on käynyt esimerkiksi Dota2 pelissä ja monessa muussa. Lisäksi CS:GO pelissä suomalaiset ovat kyllä hyviä pelaajia, mutta Suomessa on puutteita pelin johtajista ja varsinkin niistä mahdollisuuksista ansaita pelaamalla, kertoo Joki.

Sivuston palvelut

SuomieSports.fi kertoo e-urheilu alan uutisista ja vihjaa uusista peleistä sekä kertoo mahdollisuuksista sitä mukaan. kun niitä on saatavilla. Lisäksi sivusto tarjoaa maksutta kaikille oppilaitoksille ja kurssittajille mahdollisuuden tulla esille. Mukana ovat jo esillä Incoach, Kajaanin Ammattikorkeakoulu, Prakticum, Raahen eSports Academy sekä Sasky Esports.

Nyt etsimme koko Suomesta alan osaajia ja nimenomaan sellaisia henkilöitä, jotka haluavat olla mukana kehittämässä Suomen e-urheilukenttää pitkällä aikatähtäimellä. Emme itsekään ole tässä vuoden tai kahden ajatuksella, vaan tavoitteena on luoda tukijärjestelmä tulevaisuudelle.

Sivusto on jo avattu ja toimintoja lisätään lähes päivittäin. Nyt 17.12.2020 on sivustolle lisätty tanskalaisen GameScoreKeeperin online seuranta CS:GO peleistä, ja sitä mukaan kun suomalaiset pääsevät omilla joukkueilla muihinkin liigoihin, on tarkoituksena lisätä myös näiden seurannat sivustolle.

Jostain piti aloittaa ja sivusto on jo avattu. Nyt etsimme innokkaita alan pioneerejä ympäri Suomen ilmoittautumaan mukaan. Vuoden 2021 alussa sivusto laajenee ja sen hallintaan perustetaan oma yritys, jonka päätehtävä on toimia suomalaisten kilpapelaajien tukena ja kehittäjänä kansainvälisessä toimintaympäristössä.

Vastaa