You are currently viewing eUrheilu ja oikean jalkapallon tuleva EM- lopputurnaus

eUrheilu ja oikean jalkapallon tuleva EM- lopputurnaus

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uutiset
  • Artikkelin kommentit:2 kommenttia
Lukuaika:2 minuuttia

Suomen jalkapallojoukkue Huuhkajat pääsee ensimmäistä kertaa historiassa pelaamaan arvokisoissa kun se nyt kesäkuussa aloittaa pelit EM-lopputurnauksessa. Suomen ensimmäinen ottelu pelataan lauantaina 13.6. Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan. Seuraavalla viikolla keskiviikkona Suomi kohtaa Pietarissa Venäjän ja vielä seuraavan viikon maanantaina myös Pietarissa pelattavassa ottelussa Belgian, eli kolme ottelua, joiden perustella ratkaistaan suomalaisten taso Euroopan huippumaita vastaan.

Jalkapallon EM kisat vedonlyönti käy jo kiivaana ja luonnollisesti suomalaiset yrittävät löytää hyviä kertomia Suomelle, ja tavoitteena on luonnollisesti jatkopaikka. Suomen vastustajat Tanska, Venäjä ja Belgia eivät välttämättä olleet kaikista pahimpia mahdollisia, mutta tosiasia yhä on, että pistekin näistä kolmesta ottelusta on Suomen joukkueelle jo hyvä saavutus, mutta aina on mahdollista yltää myös voittoihin – se jalkapallosta tekeekin niin hienon lajin, altavastaajakin voi hyvässä ottelussaan onnistua voittoisasti.

Samalla kun suomalaiset jalkapalloystävät eivät tahdo pysyä housuissaan odotellessaan kesää, eSports puolella jalkapallossa tapahtuu isosti ja pienesti. Pienempi turnauksia ja liigoja on varmasti joka maassa, tässä artikkelissa raapaistaan vain vähän pintaa – joten palaamme varmaan tähän asiaan myöhemmin.

eSports ja jalkapallo

Kuka jalkapalloa seuraava olisi voinut olla kuulematta joukkueesta nimeltä Real Madrid, mutta oletko kuullut, että Real Madridin uudistettava Santiago Bernabeu Stadion saa oman eSports alueensa, vaikka joukkueella itsellään ei vielä ole omaa eSports joukkuetta. Kokonaisuudessaan stadionin uusintaan käytetään noin 525 miljoonaa euroa ja stadionin virallisessa konseptivideossa on esitelty FIFA eSports ottelu, jossa kaksi ammattijoukkuetta pelaa keskenään, ei jalkapalloa vaan eJalkapalloa!

Vuonna 2018 Gerard Pique perusti virtuaalijalkapalloliiga eFootball.pron jossa pelataan Konamin Pro Evolution Socccer peliä. Ensimmäisellä kaudella liigassa oli mukana espanjalainen FC Barcelona, saksalainen FC Schalke 04, monacolainen AS Monaco, skotlantilainen Celtic FC, portugalilainen FC Nantes ja ranskalainen Boavista FC. Tällä kuluvalla kaudella liigassa on 10 joukkuetta ja tätä kirjoitettaessa liigaa on pelattu kaksi kierrosta, ja johdossa ovat ranskalainen AS Monaco sekä saksalainen FC Schanle. Muita uusia joukkueita ensimmäiseen kauteen verrattuna ovat saksalainen FC Bayern Munchen, Arsenal FC, Manchester United FC molemmat Englannista ja italialainen Juventus. Skottien Celtic ei ole enää sarjassa. Ottelulähetyksiä voi seurata Twitterissä, Facebookissa ja YouTubessa.

Ammattifutaajat ja eSports

Muutamat maailmalla tunnetut ammattijalkapalloilijatkin kertovat olevansa melkoisia eSports faneja ja pelaajia. Esimerkiksi Arsenalissa ammatikseen pelaaja Hector Bellerin kertoo pelaavansa sekä FIFA:a että Call of Dutyä, josta hänellä on jopa tatuointi käsivarressaan.

Juventuksessa pelaava Andrea Pirlo sen sijaan kertoo olevansa aikamoinen pelaaja, mutta kiinnostuneensa enemmän PlayStationiin, josta hän sanailee, että Playstation on maailman toiseksi tärkein keksintö, heti pyörän keksimisen jälkeen. Cristiano Ronaldon taasen kerrotaan pelaavan paljon FIFA 19-peliä samoin kuin Real Madridin Pepe.

Itse eSports futikselle lajina ja pelinä on vain hyvää mainosta, että kaikkien tuntemat ammattijalkapalloilijat itsekin pelaavat erilaisia pelejä – aivan kuten suomalaiset jääkiekkoilijat NHL:ssä kertovat viettävänsä kohtuullisen paljon aikaa pelien parissa, sekä kotona että pelimatkoilla.

FIFA ja eSports

Jos katsellaan tämän hetken eSports genreä, niin kolme peliä osuvat tähän kategoriaan, eli futikseen tavalla tai toisella. Ensimmäinen on edellä mainittu PES, toisen FIFA ja kolmantena mm. PSG:n pelaama Rocket League. PSG:llä on kyllä joukkue myös FIFA pelaamiseen. Mutta jos nostamme katseemme hieman kohti Länttä, niin löydämme vielä neljännen ja kenties suurimman eSports pelin, joka liittyy jalkapalloon, eli amerikkalaisten eMLS-liigan. Tämän kauden liigassa pelaa 26 joukkuetta lajiteltuna kahteen konferenssiin, itäiseen ja läntiseen ja pelit alkavat helmikuussa 2020. eMLS liigaa pelataan itseasiassa EA Sports FIFA 20 pelillä ja turnausottelut ovat nähtävillä niin Twitterissä kuin Twitch kanavalla, jolla tällä hetkellä on reilut 11 000 seuraajaa.

Ja pelataanhan FIFA eWorld Cupistakin tänä vuonna, miljoonia pelaajia yli 60 maasta ja voittajalle luvassa 250 000 dollaria ja vielä finaalin hävinneellekin 100 000 dollaria.

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

Vastaa