eUrheilu kampus Eepelit (!?)

Lukuaika:3 minuuttia

Tosissaan olemme miettineet otsikon ideaa eteenpäin, mutta vielä aikalailla paperilla ja keskustelupöydissä. Tosiasi kuitenkin on, että eUrheilu on vielä lapsenkengissään, mutta varmalla kasvu-uralla. Jos katsoo vaikka tämän hetken kolmeaeniten rahaa kierrättävää peliä: Dota 2 (170 miljoonaa dollaria, 2717 pelaajaa, 1010 turnausta), CS:GO (63 miljoonaa, 10507 pelaajaa, 3576 turnausta), League of Legends (56 miljoonaa, 5898 pelaajaa, 2160 turnausta) nii puhutaan jo näiden osalta lähes 300 miljoonan dollarin palkintopoteista, mutta aivan näiden lähellä tulevat niin StarCraft II, Heroes of the Storm, nouseva Fortnite, Heartstone, CS, OVerwatch, Smite, StarCraft Brood War, PUBG. Eikä tämäkään listaus välttämättä ole rahan tai pelaajien/turnausten mukaan täysin oikea.

oko elektronisen urheilun kenttä laajenee hurjaa vauhtia. Asiaa tutkivan Newzoon arvion mukaan (siirryt toiseen palveluun) alalla pyörii vuonna 2018 lähes 800 miljoonaa euroa ja erilaisia tapahtumia seuraa vähintäänkin satunnaisesti lähes 400 miljoonaa ihmistä.

Suomalaiset mukana monessa pelissä suomalaiset Dota2 pelaajat Lasse Urpalainen, Jesse Vainikka ja Topias Taavitsainen ovat jokainen keränneet yli 2 miljoonaa taalaa voittopottiinsa ja heidän lisäkseen vajaat kymmenen suomalaista on kerännyt yli 100 000 dollaria pelaamalla StarCraft II, CS:GO, LOL, PUBG ja Rainbow Six Siege pelejä. Näistä esimerkiksi Lasse Urpalainen on vasta 23-vuotias. Elektronisen urheilun maailmassa kansa kutsuu Lassea nimellä MATUMBAMAN. Nimimerkki viittaa johonkin painokelvottomaan, koska suomalainen vain hymähtää sen alkuperälle.

Mitä pelaaminen ammattilaisena vaatii?

Lasse esimerkiksi kertoo, että hän laskee pelanneensa peliä lähemmäs 7000 tuntia. Siihen vielä päälle muu oppiminen, niin puhutaan lähemmäs 10 000 tunnin harjoittelusta. Se on paljon, kun ensikosketus peliin on tullut 15-vuotiaana ja tavoitteellisia vuosia on takana neljä. Päästäkseen maailman huippupelaajaksi, ei riitä, että pelaa paljon, vaan pitää olla myös muita tarvittavia ominaisuuksia. Lassella näitä sanotaan olevan mahtavan peliälyn kautta, sillä monella menee vuosia päästä edes pelaamaan maailmanhuipputasolla, saatikka sitten, että sillä voisi ansaita miljoonia.  Maailmalla lasketaan olevan alle 100 pelaajamiljonääriä, joista kuninkaana yli neljä miljoonaa dollaria palkintorahoja kerännyt Kuro Takhasomi.

Berliinistä kotoisin oleva Kuro pelaa Lassen kanssa samassa Team Liquidin joukkueessa. Ikää hänellä on 26 vuotta ja voittoja peräti 90 turnauksesta. Hän on pelannut DotA ja Dota2 pelejä vähintään kymmenen vuotta ammattilaisena ja jo sitä ennen saksalaisissa DotA joukkueissa.

Me haluamme olla mukana rakentamassa ja luomassa jotain uutta, ER-tuki ja Kettu Markkinointi auttavat päivittäisissä askareissa ja hallinnollisissa tehtävissä. Tällä hetkellä mietitään ja kerätään tietoa, mahdollisia kouluttajia ja sponsoreita sekä luodaan kokonaiskuvaa.

Kampus

Työnimeltään Eepelit kampus on etelä-suomalainen pelialankampus, koulutuspaikka, missä opetetaan tiettyjen pelien pelaamista, kehitetään taktikoita, hiotaan tekniikoita. Kampuksella on sekä sponsorisopimukset, pelaajasopimukset, että omat joukkueet eri peleille – valituille peleille. Kampus on vielä suunnitteluasteella, mutta jos sinulla on ajatuksia, ideoita, tai haluaisit olla mukana tällaisessa uudessa hankkeessa – ota yhteyttä, vielä on täydet mahdollisuudet vaikuttaa mihin suuntaan kokonaisuutta luovitaan.

Oulussa on kyllä pelikampus, mutta se on ohjelmistoalaa – tämä kampus on aste ylöspäin, pelaajakampus. Nyt on aika tehdä pelaajista tähtiä eikä pelitaloista. Kuka lähtisi katsomaan lätkää sen takia että Patrik Laine pelaa Bauerin mailalla, ei vaan katsojat lähtevät katsomaan kun Laine pelaa ja tekee maaleja.

Tämän lisäksi eri kouluihin on tullut viime aikoina eSports linjoja. Pelaamisen, pelistrategian ja turnausten lisäksi koulutuksessa keskitytään esimerkiksi elämänhallintaan terveellisten elämäntapojen kautta, matemaattisiin taitoihin ja joukkuehengen harjoittamiseen. Myöskään fyysisen liikunnan merkitystä ei unohdeta. Myös Kajaanissa on hoidettu hommaa hienosti eteenpäin Nordic eSports Academyn puitteissa. Koulutuksen ohessa Kajaanissa järjestettiin jo myös 10 000 euron Nordic eSports turnaus pelinä CS:GO.

Tässä on mahdollisuus – oletko sinä mukana?

 

Muuta luettavaa muualta

Helsingin vuokra-asuntojen kysyntä ylittää tarjonnan

Helsingin vuokra-asuntojen asuntomarkkinat ovat jo pitkään olleet kuumassa kysynnässä. Vuokra-asuntojen saatavuus on ollut rajallista, mikä on johtanut jatkuvaan vuokrien nousuun pääkaupungissa. Asuntotarjonnan niukkuus on yhä edelleen todellisuutta, ja asuntojen hakijoita on enemmän kuin tarjolla olevia asuntoja. Tämä kysynnän ylitarjonta johtaa vuokrien korkeampaan hintaan. Tutustu Vuokra-asunnot Helsinki aiheeseen.

Kuusen tuholaiset uhkaavat metsiä

Suomessa kuusen tuholaiset ovat merkittävä uhka metsien terveydelle ja taloudellisuudelle. Esimerkiksi kuusen runkokuoriaisista ja kuusenjuurikäävästä on tullut vakavia ongelmia metsänomistajille ja metsäteollisuudelle. Näiden tuholaislajien leviäminen on myös lisääntynyt ilmastonmuutoksen myötä. On tärkeää tunnistaa ja torjua näitä tuholaisia, jotta voidaan säilyttää metsien ekosysteemi ja taloudellinen merkitys.

Kryptovaluutta muuttaa maksuliikennettä

Kryptovaluutta on digitaalinen valuutta, joka käyttää vahvaa salausta turvallisuuden takaamiseksi. Kryptovaluutat, kuten Bitcoin ja Ethereum, ovat muuttaneet maksuliikennettä merkittävästi viime vuosina. Ne tarjoavat nopeita ja edullisia tapoja lähettää rahaa ympäri maailmaa ilman perinteisten pankkien välitystä. Kryptovaluutan käyttö on edelleen suhteellisen uutta, mutta sen suosio kasvaa jatkuvasti ja sillä on potentiaalia mullistaa maksuliikenne tulevaisuudessa.

Vastaa